Τέλος εποχής στην Oracle

Deasy @ 19.09.2014
Τέλος εποχής στην Oracle

Ολα κάποτε τελειώνουν και η ώρα για τον Larry Ellison ήρθε να αφήσει το τιμόνι της Oracle.

H αμερικανική εταιρεία, γνωστή στους παλαιότερους για τις βάσεις δεδομένων που σχεδίαζε και που προϊόντα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της χρησιμοποιούνται -ακόμα και εν αγνοία τους- από εκατομμύρια νεότερους σε όλο τον κόσμο (MySQL για παράδειγμα), έκανε τη σχετική ανακοίνωση χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Ως είθισται σε τέτοιες περιστάσεις η μετοχή της έπεσε αλλά αυτό δεν μας απασχολεί, η δουλειά των μετοχών είναι να ανεβαίνουν ή να κατεβαίνουν.

Ο Ellison, συνιδρυτής της Oracle το μακρινό 1977, είναι μάλλον ο διευθύνων σύμβουλος που έφερε το lifestyle στον βαρετό κόσμο της πληροφορικής. Λάτρης της ιστιοπλοϊας, αρκούντως κοσμοπολίτης και, μην το ξεχάσουμε, πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αντιλαμβάνεστε...

Ο Ellison θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Bill Gates, καθώς θα παραμείνει στην εταιρεία επικεντρώνοντας την προσοχή του σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, "επικεφαλής αρχιτέκτονας" δηλαδή. Στη θέση του τοποθετούνται δύο στενοί του συνεργάτες η Safra Catz και ο Mark Hurd και αν εδώ στο deasy δεν το συνηθίζουμε το κουτσομπολιό, θυμίζουμε πως ο Hurd είχε απομακρυνθεί κακήν κακώς από την Hewlett-Packard το 2010, καθώς ο εσωτερικός έλεγχος αποκάλυψε παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας. Μην τα πολυλογούμε, λίγο ποδόγυρος, λίγο κάτι δαπάνες που δικαιολογούσε χωρίς να έπρεπε να δικαιολογηθούν, υλικό για σαπουνόπερα δηλαδή.

Ενα τελευταίο, ο Ellison ήταν φανατικός εχθρός της ιδέας του προσωπικού υπολογιστή και στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90 προωθούσε μετά (μονο)μανίας την ιδέα του Network Computer μαζί με τον βασικό του σύμμαχο σε αυτή τη σταυροφορία, την Sun Microsystems.

Η ιδέα ήταν απλή, να πάρουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε τοπικά και να το μεταφέρουμε "κάπου" στο Internet. Ναι, το cloud δεν προήλθε από παρθενογένεση, μην κοιτάς τώρα που ο Ellison το είχε πάρει πατριωτικά και αν του δίναμε τον απαραίτητο χρόνο (γιατί από λεφτά δεν είχε ούτε τότε πρόβλημα) θα σαμποτάριζε κάθε PC σε όλο τον πλανήτη.

LARRY ELLISON,ORACLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home