Έφθασε η ημέρα των αλλαγών στο Google Search

Deasy @ 20.04.2015
Έφθασε η ημέρα των αλλαγών στο Google Search

Ήδη πολλά sites του εξωτερικού χαρακτηρίζουν την 21η Απριλίου ως “Mobile-geddon” (μια σύνθεση των όρων “mobile” και “Armageddon”) θέλοντας να δώσουν έμφαση στις αλλαγές που θα ξεκινήσουν από αύριο στο Google Search και πως αυτές θα επηρεάσουν την κίνηση στο Internet.

Όπως έχει ανακοινώσει η Google, από αύριο αναβαθμίζει την μηχανή αναζήτησης με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν προτεραιότητα στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων τα sites που διαθέτουν φιλικό περιβάλλον για φορητές συσκευές. Με πιο απλά λόγια, στις αναζητήσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες από τo smartphone, τα αποτελέσματα θα εμφανίζουν πρώτα εκείνα τα sites που διαθέτουν τέτοιο σχεδιασμό, ο οποίος προσαρμόζεται στην οθόνη της συσκευής του χρήστη (γνωστά και ως responsive sites). Η αλήθεια είναι ότι επικρατεί αρκετή σύγχιση σχετικά με το αν οι αλλαγές που θα εφαρμόσει η αμερικάνικη εταιρεία θα περιλαμβάνουν το σύνολο των φορητών συσκευών (tablets και smartphones), όμως όπως φαίνεται οι αλλαγές θα περιοριστούν μόνο στα smartphones.

Η κίνηση αυτή της Google έρχεται ως αποτέλεσμα της όλο και μεγαλύτερης κίνησης στο Internet που πραγματοποιείται από smartphones και έχει ως στόχο να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες που θα χρησιμοποιήσουν τη μηχανή αναζήτησης. Μάλιστα, εδώ και μερικούς μήνες, και θέλοντας μάλλον να προετοιμάσει το κοινό για τις αλλαγές η εταιρεία έχει προσθέσει μια σχετική σήμανση («mobile friendly»)  στα αποτελέσματα που δίνει η μηχανή αναζήτησης. Οι αυριανές αλλαγές που αποτελούν και το τελικό στάδιο της αναβάθμισης του Google Search αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την κίνηση που δρομολογείται μέσα από τα smartphones, ωθώντας εταιρείες στις οποίες η παρουσία τους στο Διαδίκτυο είναι κρίσιμης σημασίας να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, αναβαθμίζοντας το site τους, αν βεβαιώς δεν το έχουν ήδη κάνει.

GOOGLE SEARCH,ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ,SMARTPHONES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home