Στον αέρα χιλιάδες φωτογραφίες από το Snapchat

Deasy @ 13.10.2014
Στον αέρα χιλιάδες φωτογραφίες από το Snapchat

Τα φωτο-μηνύματα στην δημοφιλή –τουλάχιστον στις ΗΠΑ- εφαρμογή Snapchat εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα σε δευτερόλεπτα στην οθόνη των χρηστών. Ίσως και αυτό μάλιστα να ήταν το κύριο συστατικό της επιτυχίας της εφαρμογής. Φωτογραφίες παιχνιδιάρικες ή και προκλητικές που μπορούν να στέλνουν οι χρήστες μεταξύ τους, εμφανίζονται για ελάχιστα δευτερόλεπτα στην οθόνη και δεν παραμένουν αποθηκευμένες στις συσκευές.

Το δέλεαρ όμως –όπως φαίνεται- ήταν μεγάλο για αρκετούς χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας άλλα apps είχαν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν κάθετι που λάμβαναν μέσω της εφαρμογής Snapchat. Και τώρα μάλλον ήρθε η ώρα να το μετανιώσουν, καθώς hackers ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους 100.000 και πλέον φωτογραφίες και video που προέρχονται από το Snapchat, αφού όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες εκμεταλλεύτηκαν «τρύπες» στην ασφάλεια της εφαρμογής Snapsave, τραβώντας το υλικό το χρηστών.

Το Snapchat με επίσημη τοποθέτησή του ρίχνει το βάρος σε αυτές τις εφαρμογές, προσθέτοντας ότι δεν παρουσιάζεται καμία παραβίαση στους servers τους και κατ’ επέκταση στα δεδομένα των χρηστών. Επιπλέον, στην ίδια δήλωση αναφέρεται ότι το Snapchat και σε συνεργασία με το App Store και το Google Play, προχωράει στο κατέβασμα παράνομων εφαρμογών που έχουν ανέβει στα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα.  

Από την πλευρά του, ο δημιουργός του Snapsave δήλωσε στο Engadget ότι η εφαρμογή του δεν αποθηκεύει φωτογραφίες online, οδηγώντας τις υποψίες στο site snapsaved.com, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να λαμβάνουν τα μηνύματά τους στο Snapchat και να τα αποθηκεύουν online, αγνοώντας ενδεχόμενους κινδύνους. Το site επιβεβαίωσε τις υποψίες προχθές με μήνυμα μέσα από την δική του fan page στο Facebook, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έπεσε θύμα hackers και ότι η ίδια η εφαρμογή Snapchat δεν φέρει καμία ευθύνη.  Το Snapsaved.com έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και αρκετούς μήνες.   

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home