Αναταραχή στην Ευρώπη λόγω Uber

Deasy @ 11.06.2014
Αναταραχή στην Ευρώπη λόγω Uber

Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων πολλών μεγάλων πόλεων στην Ευρώπη προκαλεί η σημερινή απεργία και αντίστοιχα οι διαδηλώσεις ιδιοκτητών ταξί. Πόλεις, όπως το Λονδίνο, η Μαδρίτη, το Παρίσι και άλλες δοκιμάζονται, καθώς οι οδηγοί ταξί έχουν στο στόχαστρό τους την Uber, την εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων, που έχει κάνει το ποδαρικό της και στην Ευρώπη.

Στη διαμάχη αυτή ενεπλάκη σήμερα και η Ευρωπαία Επίτροπος, Neelie Kroes, που με δηλώσεις της, «επιτέθηκε» θα λέγαμε εναντίον των οδηγών ταξί, ζητώντας από αυτούς έναν ειλικρινή διάλογο για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στον κλάδο.

Η Επίτροπος ανέφερε ότι «δουλειά της νομοθεσίας δεν είναι να ψεύδεται και να δηλώνει ότι τα πάντα θα παραμείνουν τα ίδια με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Δεν πρόκειται να συμβεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι συνθήκες θα χειροτερέψουν για εμάς και τα παιδιά μας αν προσποιούμαστε ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε».

«Αν δεν σκεφτούμε όλοι μαζί πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία και τις αλλαγές που αυτή φέρνει, θα υποφέρουμε» δήλωσε, προτείνοντας στους οδηγούς ταξί να υιοθετήσουν σύγχρονους τρόπους εξυπηρέτησης, όπως το να εκμεταλλευτούν τις mobile εφαρμογές, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους καταναλωτές.  

Όπως μάλλον ήταν αναμενόμενο οι σημερινές κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί μόνο ως διαφήμιση για την Uber τελικά αποτέλεσαν, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εγγραφή νέων συνδρομητών στο Λονδίνο, τη σημερινή μέρα ήταν κατά 850% μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη.

UBER,ΕΥΡΩΠΗ,ΤΑΞΙ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home