4,7Mbps η μέση ταχύτητα Internet στην Ελλάδα

Στα 3,1Mbps είναι η μέση ταχύτητα παγκοσμίως.

Deasy @ 23.07.2013
4,7Mbps η μέση ταχύτητα Internet στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet ξεπέρασε τα 3Mbps, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τρίμηνης έκθεσης της Akamai, "State of the Internet report", για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Όπως αναδεικνύει η έρευνα η οποία διαθέτει στοιχεία από 123 χώρες σε όλο τον κόσμο, η μέση ταχύτητα άγγιξε τα 3,1Mbps, παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και 4% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Από το σύνολο των χωρών, τα στοιχεία των οποίων περιλαμβάνονται στην έρευνα, 117 από αυτές παρουσίασαν άνοδο στη μέση ταχύτητα που κυμαίνεται από 0,7% στο Κουβέιτ έως 75% στη Γουατεμάλα.

Στοιχεία για την "μικρή" Ελλάδα, δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της έκθεσης, όμως σκαλίζοντας καταφέραμε να βρούμε έστω και λίγα, καθώς και η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα κράτη από τα οποία συλλέγει δεδομένα η έρευνα. Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό σχεδιάγραμμα που ανακαλύψαμε (τα δεδομένα της Akamai προέρχονται από περίπου 3,1 εκατομμύρια μοναδικές IPs) η μέση ταχύτητα στην Ελλάδα στο τέλος Μαρτίου του 2013 έφθασε τα 4,7Mbps με τη μέγιστη να αγγίζει τα 25,5Mbps. Επιπρόσθετα, οι ταχύτητες άνω των 10Mbps αντιπροσωπεύουν μόλις το 3,2% των συνδέσεων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 44% για τις ταχύτητες άνω των 4Mbps.

Όσον αφορά το mobile broadband σε παγκόσμιο επίπεδο, η έκθεση της Akamai (προέρχονται από δεδομένα που συλλέγονται από την Ericsson) δείχνει ότι στο τέλος του Μαρτίου είχαμε διπλασιασμό του συνόλου της κίνησης, σε σχέση με το τέλος Μαρτίου του 2012, ενώ σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (Q4 2012) η αύξηση άγγιξε το 19%. Επιπλέον, η μέση ταχύτητα πρόσβασης στους παρόχους κινητής που συμμετείχαν στην έρευνα ποίκιλε από 0,4Mbps έως 8,6Mbps. Μάλιστα, μόλις 9 πάροχοι από αυτούς έδωσαν μέση ταχύτητα πάνω από 4Mbps, ενώ σε άλλους 64 η μέση ταχύτητα ήταν πάνω από το 1Mbps.

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικά ενδιαφέροντα διαγράμματα

Top 10 χωρών με τις μεγαλύτερες μέσες ταχύτητες

Top 10 χωρών με τις μέγιστες μέσες ταχύτητες

Σύνολο κίνησης (ανά μήνα) μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας

 

BROADBAND,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,MOBILE BROADBAND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home