Yahoo!: έκλεισε το deal με το Tumblr

"Δεν θα τα σκ....ώσουμε" δηλώνει η Yahoo!

Deasy @ 20.05.2013
Yahoo!: έκλεισε το deal με το Tumblr

UPDATE 15:30

Ολοκληρώθηκε το deal της εξαγοράς του Tumblr από τη Yahoo!, καθώς έγινε και η επίσημη ανακοίνωση από τη δεύτερη, με την οποία επαληθεύει τα σενάρια που ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανακοίνωση ξεκινάει με την υπόσχεση της Yahoo! να μην τα σκ...ωσει (promise not to screw it up), αφήνοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων στους ανθρώπους του Tumblr και ανεξαρτησία στην ανάπτυξη του ίδιου του μέσου αλλά και των χρηστών. Η υπόσχεση της Yahoo! απευθύνεται σε εκείνους τους χρήστες που ήδη εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις αλλαγές που θα συμβούν στο Tumblr μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ όπως ανέφερε σήμερα ο ιδρυτής της Wordpress, της άλλης δημοφιλούς πλατφόρμας blogging, χθες παρατηρήθηκε έντονη εισρροή νέων χρηστών στο Wordpress, που πιθανολογούν ότι προέρχεται από απογοητευμένους χρήστες του Tumblr. Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση της αργκό έκφρασης από τη Yahoo έχει και την επικοινωνιακή της σημασία, καθώς ο στόχος της Yahoo είναι πλέον το νεανικό κοινό, μετά την ηλικιακή γήρανση που έχει παρατηρηθεί στις δικές της υπηρεσίες.

Όσον αφορά τις ευκαιρίες που ανοίγονται και για τις δύο πλευρές, η ανακοίνωση αναφέρει ότι το Tumblr θα εκμεταλλευτεί τις τεχνολογίες εξατομίκευσης και αναζήτησης της Yahoo! με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες της υπηρεσίας να ανακαλύπτουν δημιουργούς και bloggers αλλά και περιεχόμενο που θα αγαπήσουν. Σε "αντάλλαγμα", το Tumblr φέρνει 50 δισ. blog posts στο media δίκτυο της Yahoo, ενώ επιπρόσθετα γίνεται λόγος και για την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων διαφημιστικών ενεργειών που θα βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών.

Το Tumblr διαθέτει (σύμφωνα με τη Yahoo!) 300 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα και περίπου 120.000 εγγραφές κάθε μέρα. Είναι ένα από τα μέσα που παρουσιάζουν ιδιαίτερα δυναμική ανάπτυξη, καθώς κάθε δευτερόλεπτο δημιουργούν 900 νέα posts, ενώ η συνολική δαπάνη χρόνου των χρηστών το μήνα αγγίζει τα 24 δισ. λεπτά.  

Τέλος, η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι το τίμημα της εξαγοράς αγγίζει το 1,1 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα, τα μεγάλα διεθνή μέσα είχαν κάνει γνωστό ότι τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών είχαν εγκρίνει την πρόταση της Yahoo! για την εξαγορά, αναμένοντας από ώρα σε ώρα την επίσημη ανακοίνωση, κάτι που έγινε πριν από λίγο.

 

Το πρωινό σχετικό θέμα του deasy είχε ως εξής:

Τελικά τα σενάρια στα οποία αναφερθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, παίρνουν σάρκα και οστά, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo! ενέκρινε την εξαγορά του Tumblr, ενώ αντίστοιχη είναι και η απόφαση του συμβουλίου του Tumblr για την πρόταση του Yahoo!. Η επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμα, όμως η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο 1,1 δισ. δολάρια, σε ρευστό.

Η εξαγορά αναμένεται να δώσει (και πάλι) στη Yahoo! ένα σημαντικό αποτύπωμα στο νεανικό κοινό, την επαφή με το οποίο είχε χάσει τα τελευταία χρόνια. Το Tumblr, σύμφωνα με την comScore είχε 117 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον Απρίλιο, όμως η Quantcast ανεβάζει τον αριθμό των επισκεπτών του προηγούμενο μήνα στα 184 εκατομμύρια και τα pageviews στα 12,1 δισ.

Οφέλη βέβαια υπάρχουν και για το Tumblr, πέρα από το τεράστιο ποσό της εξαγοράς, ρευστό το οποίο είχε μεγάλη ανάγκη για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Επιπρόσθετα, η Yahoo! αναμένεται να βοηθήσει στην είσπραξη περισσότερων εσόδων από τη διαφήμιση, ενώ η πίεση για την πρόσληψη οικονομικού διευθυντή, θέση που δεν καλυπτόταν το τελευταίο διάστημα, σταματάει να υφίσταται.

TUMBLR,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,Yahoo,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home