Πανευρωπαϊκό δίκτυο ζητούν μεγάλες εταιρείες κινητής

Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia και Telefonica συναντήθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πανευρωπαϊκό δίκτυο ζητούν μεγάλες εταιρείες  κινητής

Ένα πολύ σημαντικό θέμα αναδεικνύουν σήμερα οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι τέσσερις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ειδικότερα οι Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia και Telefonica είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους της αρχής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας πανευρωπαϊκών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, το οποίο θα δημιουργούσε καλύτερες συνθήκες  λειτουργίας από αυτές μιας κατακερματισμένης Ευρωπαϊκής αγοράς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Financial Times, οι εταιρείες πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στο άσχημο οικονομικό κλίμα της Ευρώπης, όπως αντίστοιχα και στην πίεση που τους δημιουργούν οι εταιρείες τεχνολογίας που εκμεταλλεύονται τα δίκτυά τους (ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, υπενθυμίζουμε ότι στο σκεπτικό των εταιρειών κινητής ήταν ακόμα και να πιέσουν τις εταιρείες που περνάνε υπηρεσίες μέσα από τα δίκτυά τους να πληρώνουν κάποιο μίσθωμα).

Όσον αφορά τα ενδεχόμενα οφέλη προς τον καταναλωτή, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις στις ταρίφες περιαγωγής αλλά και σε μια ενιαία χρέωση στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως, όπως σημειώνουν και οι FT, δεν είναι μια ενέργεια που θα εγκριθεί εύκολα από την ΕΕ, καθώς εκτός της κεντρικής αρχής ανταγωνισμού, πρέπει να περάσει και από τις 27 αντίστοιχες αρχές των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

* Αν δε σου ανοίγει το link των Financial Times, καθώς είναι συνδρομητικό μέσο, μπορείς να δεις την αναπαραγωγή του θέματος από το The Next Web.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home