Περιμένοντας το χτύπημα του τυφώνα Sandy

Deasy @ 29.10.2012
Περιμένοντας το χτύπημα του τυφώνα Sandy
Δορυφορική εικόνα από τον τυφώνα Sandy που ξεκινάει να πλήττει τις ΗΠΑ αυτές τις ώρες.

Σε συναγερμό είναι οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, καθώς από ώρα σε ώρα αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας Sandy. Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, που συνδυάζει στοιχεία τροπικής καταιγίδας, έντονων ανέμων, έκτασης αλλά και κυκλώνα, το weather channel δεν διστάζει να αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ζουν «ιστορικές στιγμές», καθώς οι ζημιές (ελπίζουμε μόνο) αναμένεται να είναι πολύ μεγάλες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Google όπως διαβάζουμε στο Mashable, μέσω της υπηρεσίας Google Maps, πληροφορεί τους κατοίκους της περιοχής για το πέρασμα και τη διαδρομή στην οποία αναμένεται να κινηθεί ο τυφώνας, ενώ ειδικά για τη Νέα Υόρκη (όπου η εταιρεία επρόκειτο σήμερα να παρουσιάσει νέες συσκευές, εκδήλωση η οποία ακυρώθηκε όπως καταλαβαίνεται) έχει δημιουργήσει χάρτη με περισσότερες πληροφορίες, όπως σημεία εκκένωσης, καταφύγια του Ερυθρού Σταυρού κ.α.

Εκτός όμως από τη Google και η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times αλλά και η Wall Street Journal ανέστειλαν τη συνδρομητική τους έκδοση (ελευθερώνοντας την πρόσβαση στο site σε όλους) για τις αμέσως επόμενες μέρες, όπου η πληροφόρηση είναι ουσιαστικής σημασίας για τους κατοίκους των περιοχών.

Παράλληλα, μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Bloomberg, έχουν εγκαταστήσει κάμερες στις κορυφές των κτιρίων τους, μεταδίδοντας ζωντανή εικόνα από τα καιρικά φαινόμενα που επικραττούν στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις καιρικές προβλέψεις των επόμενων ωρών και ημερών, το Weather Channel έχει ζωντανό live streaming στο κανάλι του στο YouTube εδώ.

Ο τυφώνας Sandy, ο οποίος λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του έχει και το παρατσούκλι Frankenstorm θα πλήξει τις ΗΠΑ από το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) μέχρι και την Τρίτη.

ΗΠΑ,INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home