«Εχθρικό» το κλίμα για τα startups μεταναστών στις ΗΠΑ

Εντυπωσιακή πτώση των χρηματοδοτούμενων startups μεταναστών στη «Μέκκα της Τεχνολογίας»

«Εχθρικό» το κλίμα για τα startups μεταναστών στις ΗΠΑ

Μπορεί να έχουμε κατά νου ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία των ΗΠΑ αγκαλιάζει αξιόλογες προσπάθειες startups, ειδικά από το χώρο της τεχνολογίας, όμως μια πρόσφατη έρευνα αλλάζει τα δεδομένα, καθώς εμφανίζει μια εντυπωσιακή πτώση του ποσοστού των χρηματοδοτούμενων νέων επιχειρήσεων που προέρχονται από μετανάστες, ενάντι εκείνων που προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα Kauffman και την επίβλεψη του διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Duke, Vivek Wadhwa, δείχνει ότι το ποσοστό των χρηματοδοτούμενων εταιρειών που προέρχονται από μετανάστες στη Silicon Valley έπεσε από το 52,4% (το 2005) στο 43,9% την τελευταία χρονιά. Μάλιστα, η πτώση αυτή σύμφωνα με τον Vivek Wadhwa δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησης των γηγενών εταιρειών, που θα μπορούσε να αντιστρέψει τα ποσοστά, ο οποίος αμφισβητεί την αίσθηση της έκρηξης των startup, θεωρώντας ότι αποτελεί περισσότερο ένα hype παρά μια πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Wadhwa (στη συνέντευξη που έδωσε στο ReadWriteWeb), το φαινόμενο αυτό είναι ανησυχητικό για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς πιστεύει ότι στο μέλλον θα βλέπουμε όλο και περισσότερα παραδείγματα μεγάλων εταιρειών να ξεπηδούν από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, από ανθρώπους που έφθασαν μέχρι το Silicon Valley αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω. Βασική αιτία για αυτό το φαινόμενο ο ίδιος πιστεύει ότι είναι η συνολική αυστηρή πολιτική των ΗΠΑ για τους μετανάστες, προτείνοντας μια ελαστικοποίησή της, ώστε να διευκολυνθεί το κύμα καινοτομίας να επιστρέψει στη χώρα.

Μάλιστα, ανάμεσα στις λύσεις που αναφέρει, προτείνει και ένα είδος «startup visa» που θα μπορούσε να δίνεται σε μετανάστες που θέλουν να κάνουν το επιχειρηματικό τους βήμα στην Αμερική.

ΗΠΑ,STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home