Έρχεται το Ignite Athens

Στις 20 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Έρχεται το Ignite Athens

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα πραγματοποιείται το Ignite Athens. Το Ignite έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζεται από εταιρείες, πρωτοπόρες στο παγκόσμιο χώρο, όπως: Intel, O’Reilly, Microsoft, Google, Facebook, Oracle, PayPal.

Το Ignite είναι μία συνάντηση εμπνευστών καινοτόμων ιδεών με επενδυτές και φορείς της αγοράς. Αφορά σε ιδέες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων, να διαμορφώσουν το μέλλον και να προσδιορίσουν μια ολόκληρη γενιά, τη “γενιά της καινοτομίας”. Σε ένα απόγευμα οι ομιλητές μιλούν για όσα τους παθιάζουν και παρουσιάζουν τη δική τους, πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα. Ο κανόνας είναι ίδιος για όλους: 5 λεπτά και 20 διαφάνειες για την παρουσίαση της ιδέας τους στο ακροατήριο που αποτελείται από επενδυτές, opinion leaders και φορείς της αγοράς.

Το Ignite, ειδικά για την Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει ακόμη παραπέρα: Μια κριτική επιτροπή, μαζί με το ακροατήριο, θα επιλέξει τις 5 πιο πρωτότυπες και επιχειρηματικά βιώσιμες ιδέες και οι νικητές θα ταξιδέψουν σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκδηλώσεις καινοτομίας, το Lean Start Up Conference που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο San Fransisco. Εκεί, οι ελληνικές καινοτομίες θα παρουσιαστούν σε ένα κοινό διεθνών επενδυτών σε μία ειδικά διαμορφωμένη για την Ελλάδα ενότητα, το Ignite Greece. 

Επιπλέον, οι 5 προτάσεις που θα επιλεγούν για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, θα ανταμειφθούν και με workshop για την κατάρτιση Business Plan,  ενώ η πιο βιώσιμη ιδέα θα ανταμειφθεί και με  το “Ignite Your Plan”, ένα προσωπικό σεμινάριο 3 κύκλων  πάνω στη συγκεκριμένη ιδέα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Εκτός όμως από τις πρωτότυπες ιδέες το Ignite Athens θα φιλοξενήσει (στο πρώτο μέρος)  και σημαντικές προσωπικότητες παγκοσμίου εμβέλειας, οι οποίες (πάντα με τον κανόνα των 5 λεπτών και 20 διαφανειών) θα παρουσιάσουν πρωτότυπες εισηγήσεις με κεντρικό άξονα την καινοτομία και το πάθος τους για αυτή. 

STARTUPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home