Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα μηνύματα επηρεάζουν την τηλεοπτική κάλυψη

Προτροπή προς τους θεατές των αγώνων να αποφεύγουν να στέλνουν μη επείγοντα μηνύματα και tweets.

Deasy @ 30.07.2012
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα μηνύματα επηρεάζουν την τηλεοπτική κάλυψη

Προβλήματα στην τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων προκαλεί η μαζική χρήση data υπηρεσιών από τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Αυτό είναι τουλάχιστον το συμπέρασμα που βγαίνει από το ρεπορτάζ του Reuters, σύμφωνα με το οποίο δόθηκε οδηγία στους θεατές να αποφεύγουν να στέλνουν μηνύματα και tweets, εφόσον δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν στον ποδηλατικό αγώνα του Σαββάτου, όπου οι σχολιαστές δεν είχαν τη δυνατότητα πληροφόρησης για την απόσταση που χώριζε τους αθλητές που προηγούνταν στον αγώνα με το επόμενο γκρουπ, καθώς τα GPS δεδομένα δεν ήταν δυνατό να αποσταλλούν. Πηγή αυτών των προβλημάτων σύμφωνα με εκπρόσωπο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν τα μηνύματα που έστελναν εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που παρακολουθούσαν από κοντά το συγκεκριμένο αγώνα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δηλώνουν ότι είναι πανέτοιμοι για την αυξανόμενη ζήτηση data υπηρεσιών, καθώς έχουν προχωρήσει σε μεγάλη αναβάθμιση της χωρητικότητάς τους. Ωστόσο, όπως σημειώνει άνθρωπος της Ovum, εκτός από τα κεντρικά σημεία (όπως οι σταθμοί των μέσων μαζικής μεταφοράς) όπου έχει γίνει η αναβάθμιση των δικτύων, υπάρχουν περιφερειακά σημεία, όπου μια έκρηξη χρήσης υπηρεσιών, μπορεί να καταστεί καταστροφική.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,ΛΟΝΔΙΝΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home