Συμμαχία στις Smart TVs

Κοινό οικοσύστημα υπόσχεται η Smart TV Alliance των LG και TP Vision. Σύντομα και άλλοι κατασκευαστές

Deasy @ 25.06.2012
Συμμαχία στις Smart TVs

Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς μας στα TV Apps, τις εφαρμογές δηλαδή που μπορείς να κατεβάσεις στις Smart TVs ήταν ο κατακερματισμός των οικοσυστημάτων, γεγονός που σίγουρα δημιουργεί ένα πρόβλημα στους developers, οι οποίοι θα πρέπει να σχεδιάσουν μια εφαρμογή σε διαφορετικές εκδόσεις για κάθε τηλεόραση.

Σήμερα, η LG Electronics και η TP Vision (ιδιοκτήτρια της Philips TV) ανακοίνωσαν την ίδρυση της Smart TV Alliance, στην οποία σταδιακά θα συμμετάσχουν και άλλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων από την Ιαπωνία. Η συμμαχία αυτή διαμορφώνει μια συνεργασία που στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας Smart TV, με τη δημιουργία ενός κοινού οικοσυστήματος για τους developers εφαρμογών, για τη δημιουργία ελκυστικών υπηρεσιών, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα.
Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας συμμετοχής νέων συνεργατών στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις, οι πρώτοι κατασκευαστές των Smart TVs δημιούργησαν την Κοινοπραξία της Smart TV Alliance (www.SmartTV-Alliance.org).

Από τους πρωταρχικούς στόχους της Κοινοπραξίας είναι οι τυχόν διευκρινίσεις των τεχνικών προδιαγραφών, σύμφωνα με τις οποίες οι developers  θα αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους, οι οποίες θα λειτουργούν σε διαφορετικές τηλεοράσεις, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα.
Για την άμεση ενεργοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας, η Smart TV Alliance θα δημιουργήσει το πρώτο αποκλειστικό πακέτο ανάπτυξης λογισμικού (SDK), που θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και οι κατασκευαστές θα μπορούν να το κατεβάσουν, χωρίς κόστος, για να το χρησιμοποιήσουν στην ανάπτυξη των εφαρμογών τους. Το SDK θα βασίζεται στις ανοιχτές τεχνολογίες διαδικτύου, όπως το HTML5, και θα επιτρέπει στις ανεπτυγμένες εφαρμογές του διαδικτύου να λειτουργούν στις Smart TVs των συνεργαζόμενων μελών, ανεξάρτητα από τη βασική πλατφόρμα.

SMART TV,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home