Αντιδράσεις για το κόψιμο πρόσβασης σε sites στην Ελλάδα

Deasy @ 21.05.2012
Αντιδράσεις για το κόψιμο πρόσβασης σε sites στην Ελλάδα

Μετά από ανάλογες αποφάσεις σε άλλες χώρες,  τη σκυτάλη πήρε ελληνικό δικαστήριο που υποχρεώνει τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο να μπλοκάρουν τη δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένων sites στους συνδρομητές τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε οργανισμός συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων (πρόκειται για τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και υποχρεώνει τις ελληνικές εταιρείες στη λήψη μέτρων, ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε δύο sites. Πρόκειται για το ellinadiko.com και το music-bazaar.com. Η απόφαση είναι παρόμοια με εκείνες που εκδόθηκαν πρόσφατα στη Βρετανία και την Ολλανδία και αφορούσαν στην πρόσβαση στο Pirate Bay. 

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού για το θέμα αναφέρεται πως απόφαση του δικαστηρίου εφαρμόζει   ένα άρθρο του νόμου 2121 περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας ο οποίος χρονολογείται από το όχι και τόσο κοντινό 1993. 

Εντονη είναι η αντίδραση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος που μιλάει για προσπάθεια φίμωσης του διαδικτύου και για "καταχρηστικές εξουσίες των "μη κερδοσκοπικών" οργανισμών" διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Οπως σχολιάζει το κόμμα στην ανακοίνωσή του η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο σε ιδιωτικά μονοπώλια να αποκτήσουν λόγο στο πώς θα λειτουργούν οι τεχνολογικές υπηρεσίες.

Φαίνεται από την ίδια ανακοίνωση πως οι Ελληνες Πειρατές ετοιμάζονται να απαντήσουν σε αυτή την εξέλιξη με "κάθε νόμιμο τεχνολογικό μέτρο" όπως λένε προκειμένου να παρακαμφθεί η απόφαση του δικαστηρίου. 

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ,ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home