Αντίο Enterprise

Πέφτει σιγά σιγά η αυλαία για τα διαστημικά λεωφορεία

Deasy @ 30.04.2012
Αντίο Enterprise
φωτό: NASA

Η αρχή έγινε πριν από δέκα περίπου ημέρες με το Discovery που μετά από μια βόλτα στον ουρανό της Ουάσιγκτον κατέληξε στο Smithsonian όπου και θα εκτίθεται.

Την περασμένη Παρασκευή η NASA έβγαλε στη σύνταξη και το Enterprise, που (όπως συνέβη και με το Discovery)  έκανε την τελευταία του πτήση ως... επιβάτης, προσαρμοσμένο στην πλάτη ενός ειδικά διασκευασμένου Boeing 747. Τελευταίος σταθμός του Enterprise είναι το παροπλισμένο αεροπλανοφόρο Interpid Sea,  το οποίο λειτουργεί πια ως πλωτό μουσείο στη Νέα Υόρκη.

Τόσο το Discovery όσο και το Enterprise κατέληξαν στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος ετοιμάζεται τον Σεπτέμβριο να συνταξιοδοτήσει και το Endeavour, το νεώτερο μέλος του στόλου των διαστημικών της λεωφορείων, που θα αποτελεί έκθεμα στο Κέντρο Επιστήμης στην Καλιφόρνια.

Οσο για το Atlantis θα είναι μάλλον το μόνο από τα διαστημικά λεωφορεία που δεν θα φτάσει αεροπορικώς στον τελευταίο του προορισμό, αφού πρόθεση της NASA είναι να το παραδώσει σε ένα μουσείο πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της στη Φλόριντα.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home