Πρώτη η Samsung στα κινητά

Πρώτη η Samsung στα κινητά

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων πέρασε η Samsung μετά από 14 χρόνια κυριαρχίας της Nokia.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι κατά το α’ τρίμηνο του 2012 πούλησε 93,5 εκατ. συσκευές, αρκετά περισσότερες από τα 82,5 εκατ. τεμάχια της Nokia. Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, το μερίδιο της Samsung διαμορφώθηκε στο 25,4%  με τη Nokia να ακολουθεί με 22,5% και την Apple –με μία μόνο συσκευή- να είναι στην τρίτη θέση με 9,5%. Σημειωτέον πως η Samsung πούλησε 44,5 εκατ. smartphones, με αποτέλεσμα να αποσπάσει το 30,6% της αγοράς smartphones, ενώ η Apple με 35,1 εκατ. συσκευές που διέθεσε είχε ένα μερίδιο 24,1% στα smartphones.

Η εξαιρετική πορεία των smartphones, είχε ως αποτέλεσμα η Samsung να ανακοινώσει εντυπωσιακά καθαρά κέρδη της τάξεως των 5,85 τρισ. γουόν (5,2 δισ. δολάρια) με τα κινητά να αντιπροσωπεύουν το 73% της καθαρής κερδοφορίας!

Το επόμενο «ραντεβού» είναι πάντως το βράδυ της επόμενης Πέμπτης 3 Μαϊου, οπότε και η κορεατική εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα «ναυαρχίδα» της στα smartphones, το Galaxy S III, το οποίο αναμένεται να έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως, για παράδειγμα, έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή. Στο Λονδίνο, όπου θα γίνει η παρουσίαση, θα βρίσκεται το deasy.gr, οπότε θα σας μεταδώσει από πρώτο χέρι τις εξελίξεις...

SAMSUNG GALAXY,SMARTPHONES,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home