Ο κατά Facebook ορθός λόγος

Deasy @ 23.02.2012
Ο κατά Facebook ορθός λόγος

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ελεύθερο εδώ και μερικές ώρες το εμπιστευτικό έγγραφο του Facebook με οδηγίες σχετικά με ποιες φωτογραφίες επιτρέπεται να δημοσιεύονται στο κοινωνικό δίκτυο και ποιες όχι.

Για παράδειγμα το Facebook έχει γίνει (ή ετοιμάζεται να γίνει) διάσημο για την πολιτική του ως προς τη δημοσίευση φωτογραφιών όπου βρέφη εμφανίζονται να θηλάζουν. Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται μόνο εφόσον η θηλή του στήθους καλύπτεται στο σύνολό της από το στόμα του βρέφους. Στην αντίθετη περίπτωση η φωτογραφία αποσύρεται αγνοώντας τις αντιδράσεις.

Τώρα, έχουμε πια μια καλύτερη εικόνα για το τι θεωρεί το Facebook  ως αξιοπρεπές και τι όχι, χάρη σε έναν νεαρό Μαροκινό που εργάστηκε για μερικές εβδομάδες σε μια εταιρεία-συνεργάτη του Facebook με αποκλειστικό αντικείμενο τον έλεγχο του περιεχομένου. Ο 21χρονος Αμιν Ντερκαουί δεν άντεξε άλλο, μάλλον συνέβαλε αποφασιστικά το γεγονός ότι πληρωνόταν με 1 δολάριο την ώρα, τα βρόντηξε και έδωσε μια... ζουμερότατη συνέντευξη στο Gawker μαζί με τα εγχειρίδια του Facebook. 

Ανάμεσα σε άλλα διαβάζουμε ότι θα απομακρύνονται από το Facebook φωτογραφίες που εμφανίζουν τουρκικές σημαίες να καίγονται, καθώς και χάρτες του Κουρδιστάν ή και δημοσιεύσεις που επικρίνουν τον Κεμάλ Ατατούρκ. Την ίδια αντιμετώπιση έχει υλικό που αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα, καθώς και υλικό που προωθεί την παιδική πορνογραφία, την νεκροφιλία και τη διατύπωση απειλών προς κάποιον.  Σχετικά με το spam το Facebook λέει πως δεν πρέπει να ασχολείται κανείς μαζί του (και να το αποδημοσιεύει) εκτός και αν το υλικό εμπίπτει στις άλλες κατηγορίες.

Επίσης, το Facebook φαίνεται να μην έχει πρόβλημα με φωτογραφίες που δείχνουν ανοιγμένα κεφάλια και πληγές, με την προϋπόθεση ότι δεν εμφανίζονται τα σπλάχνα του θύματος. Βίντεο που εμφανίζουν κακοποιήσεις ζώων μπορούν να προβάλλονται στο εσωτερικό του Facebook με την προϋπόθεση πως εκείνος που κάνει την ανάρτηση δηλώνει πως δεν συμφωνεί με αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home