Apple: "Ενδιαφερόμαστε για κάθε εργαζόμενο"

Deasy @ 27.01.2012
Apple: 'Ενδιαφερόμαστε για κάθε εργαζόμενο'

Απάντηση στα δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να μην δίνει ιδιαίτερη σημασία για τις συνθήκες που επικρατούν στα εργοστάσια παραγωγής των προϊόντων της επιχειρεί να δώσει η Apple.

Σε μακροσκελές μήνυμά του προς το προσωπικό της Apple (το οποίο πάντως δεν έχει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε μονάδες εργολάβων όπως είναι για παράδειγμα η Foxconn) ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, απαντά στις επικρίσεις.

"Δυστυχώς κάποιοι αμφισβητούν τις αξίες της Apple" λέει, αναφερόμενος προφανώς στα ρεπορτάζ των New York Times. "Ενδιαφερόμαστε για κάθε εργάτη στην παγκόσμια αλυσίδα προμηθευτών μας. Κάθε ατύχημα είναι ανησυχητικό και κάθε θέμα σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες λαμβάνεται υπόψιν. Κάθε υπόνοια ότι δεν ενδιαφερόμαστε είναι εσφαλμένη και προσβλητική για εμάς. Γνωρίζετε καλύτερα από καθένα ότι κατηγορίες όπως αυτές είναι αντίθετες με τις αρχές μας. Δεν έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε. Ολοι εσείςπου βρίσκεστε στα εργοστάσια των προμηθευτών μας ή περνάτε πολύ καιρό σε αυτά μακριά από τις οικογένειές σας ξέρω πως είστε το ίδιο έξαλλοι όπως εγώ" αναφέρει στο μήνυμά του ο Tim Cook, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στο 9to5mac.com.

O Cook εμφανίζεται βέβαιος πως οι επιθεωρήσεις που πραγματοποιεί η Apple στους συνεργάτες της θα αναδείξουν προβλήματα. "Αυτό που δεν θα πράξουμε και δεν έχουμε πράξει ποτέ είναι να παραμείνουμε άπραγοι ή να εθελοτυφλήσουμε" τονίζει και υπογραμμίζει: "Σε αυτό έχετε τον λόγο μου".

Ιδωμεν...

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,APPLE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home