Νέα "ψιλά γράμματα" από την Google

Νέα 'ψιλά γράμματα' από την Google

Πήρε τη σκούπα της η Google αλλά αυτή τη φορά δεν έβαλε στο φαράσι εφαρμογές και υπηρεσίες που δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Από την 1η Μαρτίου η εταιρεία θέτει σε ισχύ ένα νέο πλαίσιο για τους όρους χρήσης των υπηρεσιών της και αν είστε στο Google+, στο Gmail, στο blogger ή στο Picasa (ή σε κάποια άλλη υπηρεσία που μας διαφεύγει αυτή τη στιγμή) μάλλον θα πρέπει να δώσετε λίγη προσοχή.

Συνολικά η εταιρεία έχει σήμερα 70 (σ.σ. όταν η ανάπτυξη μπαίνει από την πόρτα η γραφειοκρατία μπαίνει από το παράθυρο) διαφορετικά έγγραφα που ορίζουν τις σχέσεις της με τους χρήστες της και το πώς διαχειρίζεται τα προσωπικά τους δεδομένα.

"Ρυθμιστές από όλο τον κόσμο ζητούν να υπάρχουν μικρότερες [σε έκταση] και απλούστερες πολιτικές για τα προσωπικά δεδομένα" σημειώνει η Google. Μάλλον η ενέργεια αυτή δεν είναι και τόσο άσχετη με τις προωθούμενες στην Ε.Ε. αλλαγές που -στα χαρτιά τουλάχιστον- θα δίνουν μεγαλύτερες δυνατότητες στους χρήστες, ακόμα και το δικαίωμα να διαγράψουν πλήρως την online παρουσία τους.

Μετά τις αλλαγές η Google ενσωματώνει 60 διαφορετικά έγγραφα σε ένα, το οποίο υπόσχεται πως θα είναι κατανοητό. Επιπροσθέτως, "η νέα μας πολιτική για το προσωπικό απόρρητο ξεκαθαρίει πως αν έχετε συνδεθεί με το Google Accounts μπορεί να συνδυάζουμε πληροφορίες που έχετε διαθέσει σε μία υπηρεσία με πληροφορίες από άλλες υπηρεσίες. Με άλλα λόγια, θα σας αντιμετωπίζουμε ως έναν ενιαίο χρήστη σε όλα μας τα προϊόντα..." εξηγεί η εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, "ξαναγράφουμε τους όρους χρήσης ώστε να είναι ευκολότερη η ανάγνωσή τους". Οι όροι χρήσης πρέπει, γενικότερα, να είναι τα μεγαλύτερα κείμενα που ενώ είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο ουδείς μπαίνει στον κόπο να τα διαβάσει αναλυτικά, αλλά απλά αναζητάει το τέλος του κειμένου για να βρει το κουμπί με το οποίο δίνει -ναι, στα τυφλά- τη συναίνεσή του. Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη θα το δούμε σε περίπου ένα μήνα, ωστόσο η ιδέα της ενιαίας υπηρεσίας φαίνεται να κρύβει και αρκετές παγίδες. Τι να λέει άραγε για τη θέμα η κυρία Reding;

GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home