Το twitter ανανεώνεται (πάλι)

Το twitter ανανεώνεται (πάλι)

Ηταν μια πολυάσχολη χρονιά για τους ανθρώπους του twitter που αποχαιρετούν το 2011 με μια ριζική ανανέωση της υπηρεσίας.

Τους περασμένους μήνες οι μηχανικοί της δημοφιλούς υπηρεσίας δεν είχαν και πολύ ελεύθερο χρόνο. Ανανέωσαν την εμφάνιση του twitter, πρόσθεσαν την -αμφισβητούμενης σκοπιμότητας- λειτουργία Activity, που παραπέμπει λίγο στο Facebook και τώρα έκαναν ένα σημαντικό βήμα με νέες αλλαγές.

Φυσικά όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις ανανεώσεων άλλοι χρήστες δηλώνουν πως τους έπιασε... ναυτία από τις αλλαγές και άλλοι ενθουσιασμένοι. Τι περιέχει όμως το νέο twitter;

Κοίτα δεξιά: Εκεί που είχαμε συνηθίσει να κοιτάζουμε αριστερά στην οθόνη του browser μας για να βλέπουμε τη ροή των δημοσιεύσεων (το timeline δηλαδή), τώρα η σχετική περιοχή έχει εμφανιστεί δεξιά. Η... μετακόμιση προκαλεί σε αρκετούς μια άβολη αίσθηση, μάλιστα έχουν ήδη φτιαχτεί μικρές γραμμές κώδικα για κάποιους browsers που ξαναφέρουν την περιοχή του timeline αριστερά.

Κοίτα αριστερά: Ολες οι λειτουργίες σχετικές με τις προτάσεις πλοήγησης στο twitter πήγαν αριστερά, όπου υπάρχει και πεδίο για την εισαγωγή ενός νέου tweet.

Κοίτα πάνω: Εδώ έχουμε αρκετές αλλαγές, καθώς οι διαθέσιμες επιλογές έχουν συγκεντρωθεί σε τρεις θεματικές περιοχές. Την Home (με το timeline, τις προτάσεις για follow και τα trending topics), την @Connect όπου βλέπετε συγκεντρωμένη όλη τη δραστηριότητα που αφορά εσάς και τα tweets σας (νέοι followers, "αναμεταδόσεις" tweets κ.τ.λ.) Τέλος, στην περιοχή #Discover περιλαμβάνεται το Activity και κάτι φρέσκο, επιλεγμένα θέματα για τα οποία γίνονται συζητήσεις στο twitter.

Και κάτι ακόμα: Οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στην υπηρεσία του twitter μέσω Web (το γνωστό http://twitter.com) αλλά και στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία περιλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

TWITTER,SOCIAL MEDIA,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home