H Nova, το Skysports και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Deasy @ 04.10.2011
H Nova, το Skysports και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Μια απόφαση-σταθμό για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα η Premier League -η αντίστοιχη Superleague για το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (και στο μέλλον οποιασδήποτε άλλος φορέας) είχαμε πριν από λίγο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στην υπόθεση εμπλέκεται έμμεσα και η δική μας δορυφορική πλατφόρμα Nova, καθώς η Κάρεν Μέρφι, που πήγε την υπόθεσή της στα δικαστήρια χρησιμοποιούσε, στην παμπ που διατηρεί, τη Nova για να μετάδοση των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος και όχι το SkySports, που έχει τα δικαιώματα στην Αγγλία. Ο λόγος ήταν η μεγάλη οικονομική διαφορά μεταξύ Nova και Sky, καθώς το κόστος για τη Nova ήταν μόλις 118 λίρες το μήνα, ενώ για το Sky 480 λίρες.

Το SkySports είχε κινηθεί νομικά εναντίον της Κάρεν Μέρφι για την χρήση της Nova και μάλιστα η πρωτόδικη απόφαση σε αγγλικό δικαστήριο είχε δικαιώσει το αγγλικό δίκτυο. Όμως, η κα Μέρφι κυνήγησε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο σήμερα αποφάσισε ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει η ελεύθερη μετακίνηση αγαθών και υπηρεσιών που ισχύει εντός Ε.Ε., προσθέτοντας ότι οι εθνικές διατάξεις δεν μπορούν να απαγορεύουν την εισαγωγή/πώληση/χρήση καρτών αποκωδικοποιητών από άλλες χώρες.

Η τελεσίδικη απόφαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται από τις αγγλικές αρχές, όμως είναι σίγουρο ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποτελεί οδηγό (όπως συμβαίνει και σε άλλες υποθέσεις) τόσο για την υπόθεση της κα Μέρφι όσο και για μελλοντικές υποθέσεις.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,NOVA,SKYSPORTS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home