Σε ένα μόνο λειτουργικό πάει η Apple

Για επικείμενη “συγχώνευση” MacOS Χ και iOS κάνουν λόγο οι αναλυτές

Σε ένα μόνο λειτουργικό πάει η Apple

Γιατί να έχεις δύο όταν μπορείς να έχεις μόνο ένα; Κάπως έτσι σκέφτεται η Apple, τουλάχιστον σύμφωνα με την άποψη του Πίτερ Μίζεκ, αναλυτή της Jefferies, ο οποίος υποστήριξε σε πρόσφατο σημείωμα του ότι η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται να “συγχωνεύσει” το MacOS X με το iOS. Δηλαδή, αντί να έχει ένα λειτουργικό σύστημα για προσωπικούς υπολογιστές και ένα για φορητές συσκευές (iPhone, iPad) θα ήταν προτιμότερο να έχει μόνο ένα.

Μάλιστα, ο Μίζεκ εκτιμά ότι η Apple έχει πλήρως υιοθετήσει τη συγκεκριμένη στρατηγική και μέχρι το 2016 θα έχει μόνο ένα λειτουργικό σύστημα. Όσο για τη διάδοχη κατάσταση, αυτή θα κάνει την εμφάνιση της μέσα στα επόμενα χρόνια με τα πρώτα δείγματα να εγκαθίστανται στους επόμενους υπολογιστές Mac.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Στιβ Τζομπς έχει αφήσει διάφορα υπονοούμενα ότι θα ήθελε μία τέτοια προσέγγιση, ενώ η Apple δεν είναι η μόνη από τους μεγάλους “παίκτες” που σκέφτεται έτσι. Η Microsoft, όταν παρουσίασε ένα trailer για το επερχόμενα Windows 8 έδειξε μία οθόνη που μοιάζει υπερβολικά πολύ με εκείνη των Windows Phone 7. Τα Windows 8 θα υποστηρίζουν και οθόνες αφής, οπότε θα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και σε φορητές συσκευές (smartphones και tablets) οπότε είναι προφανές ότι και η Microsoft ακολουθεί την τάση του ενός λειτουργικού που πάει με όλες τις συσκευές. Να δούμε αν και η Google θα ακολουθήσει τελικώς τον ίδιο δρόμο.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home