Η Ιρλανδία της Αφρικής

(κατά το Δανία του Νότου)

Deasy @ 13.12.2013
Η Ιρλανδία της Αφρικής

Η βδομάδα που πέρασε με τη βοήθεια του sidebar.gr στα κοινωνικά δίκτυα δεν είχε κάτι συγκλονιστικό. Θες που η τρόικα ήταν να'ρθει-να μην έρθει, θες που δεν είαμε κανένα σοβαρό καβγά σε τηλεοπτικά κανάλια ή Βουλή, θες που και οι φρέσκιες αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή δεν "μπήκαν" σε κάποια hashtags προκειμένου να ενθαρρυνθεί η προσθήκη απόψεων, θες που έρχονται Χριστούγεννα, καταλαβαίνεις πού το πάμε.

Γενικά άνυδρη εβδομάδα με εξαίρεση βέβαια ένα από τα γεγονότα της χρονιάς, τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα. Υπήρξε μπόλικη συγκίνηση, υπήρξαν μπόλικες αναφορές στα λόγια και τα έργα του Νοτιοαφρικανού ηγέτη, υπήρξε όμως και μια σχετική δήλωση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής που προκάλεσε μια κάποια θυμηδία, καθώς το "ο Νέλσον ο Μαντέλα" του Αντ. Σαμαρά παρέπεμπε στον "Μπάμπη τον Σουγιά" ή "την κυρά μας τη μαμή". Ορισμένοι σκέφτηκαν πως μάλλον ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφερόνταν στον Νέλσον Ο' Μαντέλα και σε μια ιρλανδική του ρίζα, τρέχα γύρευε.

Τι έγραψε το κοντέρ του sidebar.gr:

Περισσότερες από 12.000 αναφορές για τον Νέλσον Μαντέλα μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του και από περίπου 2.500 αναφορές για καθεμία από τις δύο επόμενες ημέρες σε Facebook και Twtitter συνολικά. 

Το hashtag #O_nelson_o_mandela με το σαφές χαρακτηριστικό της σάτιρας και της καζούρας προς τη δήλωση του πρωθυπουργού "έπιασε" μεν τις 4.500 αναφορές στις 8 Δεκεμβρίου αλλά δεν κράτησε παραπάνω. Το έχει η μοίρα των σατιρικών hashtags να μην αντέχουν στον χρόνο.

Την άλλη εβδομάδα, μια ανάσα από τα Χριστούγεννα, επιστρέφουμε για να δούμε πώς οδεύουμε στην τελική ευθεία του δρόμου που είναι στρωμένος με μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home