Η θεία με την τσάπα

Sofia Gkiousou @ 07.04.2011
Η θεία με την τσάπα

Η θεία με την τσάπα είναι τυπικά Γεωργιανή, άνω των 70, κυκλοφορεί σκυφτή και κυνηγάει μανιωδώς στα δάση τις οπτικές τις ίνες. Δε με πιστεύεις; Κι όμως υπάρχει, όπως ανακάλυψαν όλα τα πρεζάκια του ίντερνετ  στην Αρμενία την τρισκατάρατη Τετάρτη 6 του Απρίλη.  Μέρα που προτείνω να μείνει στην ιστορία ως Μέρα της Θείας με την Τσάπα.

Δεν υπερβάλλω αναγνώστη. Το γράψαν και οι καλές εφημερίδες εδώ στην ξενιτιά πως μία θεία (με τσάπα) 75 ετών, βγήκε βόλτα να βρει χαλκό (με την τσάπα της όπως προείπα) και χτύπησε φλέβα. Όχι χρυσού. Οπτικής ίνας.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι μιας και τα διάφορα καλώδια για το ίντερνετ στην Αρμενία περνάνε πρώτα από τη Γεωργία - μέσα από το δάσος όπου κυνηγάει καλώδια η θεία με την τσάπα - ολόκληρη η Αρμενία έμεινε χωρίς πρόσβαση.  90% της χώρας δεν μπορούσε να παίξει Farmville.

Εδώ που τα λέμε βέβαια η θεία δεν κυνηγούσε την οπτική την ίνα - αν και θα ήταν πολύ ωραίο αν είχε ξεκινήσει κάποια σταυροφορία εναντίον του σατανικού ιντερνέτ (άσε τον τόνο αγαπητέ διορθωτά, εκεί πάει σε αυτή την περίπτωση). Στην πρώην Σοβιετική Ένωση λέει είναι συνηθισμένο φαινόμενο να βγάζεις από τούτη τη γης που την πατούμε τα αχρησιμοποίητα καλώδια χαλκού. Υπάρχουν λέει και διάφοροι entrerpreneurs που χρησιμοποιούν μέχρι και τρακτέρ για να τα βρουν και να τα πουλήσουν; Ορίστε, αυτό είναι επιχειρηματικότητα και ανακύκλωση μαζί.  

Η θεία με την τσάπα μπορεί να την έκανε την κουτσουκέλα αλλά ίσως μας δώσει και μια καλή ευκαιρία να δούμε τί συνέβη σε μία μικρή χώρα με το που χάθηκε η πρόσβαση στο ίντερνετ. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε στατιστικά διείσδυσης, πώς χρησιμοποιούν το ίντερνετ οι επιχειρήσεις, πόσο περίπου ήταν το κόστος της απώλειας πρόσβασης.

Θα ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρον να σκεφτούμε πόσο ευάλωτες ή όχι είναι οι υποδομές, το infrastructure που λέμε και στο χωριό μου. Αν σκεφτούμε δηλαδή ότι μια θεία (με τσάπα) κατάφερε να βυθίσει μια χώρα ολόκληρη στο σκοτάδι - δεν υπερβάλω, ειδικά αν στηρίζεται σε αυτό η δουλειά σου είναι σα να μην έχεις ηλεκτρικό - τότε ίσως πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και πιο στρατηγικός σχεδιασμός αυτών των υποδομών.

Εναλλακτικά, κάθε Παγκόσμια Μέρα της Θείας με την Τσάπα ας οργανώνουμε υποστηρικτικά σεμινάρια για withdrawal symptoms από το ίντερνετ.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home