Αφορολόγητο Internet

Deasy @ 18.12.2014
Αφορολόγητο Internet

Μπορεί να νομίζεις πως μόνο για τους Ελληνες πολιτικούς οι φόροι είναι η απάντηση-πασπαρτού σε κάθε ερώτηση, αλλά πού να δεις τι σκέφτονται εκεί στις μακρινές ΗΠΑ.

Στη "μαμά" του καπιταλισμού και του επιχειρείν φαίνεται πως οι πιέσεις για τη φορολόγηση της πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι τόσες που χρειάζεται να υπάρχει νόμος για να βάζει χαλινάρι στους... φορομπήχτες.

Τον περασμένο Ιούλιο το Κογκρέσο ενέκρινε έναν νόμο γνωστό ως Internet Tax Freedom Act, που ορίζει ότι οι Πολιτείες δεν μπορούν να φορολογήσουν την πρόσβαση στο Internet ή τη χρήση υπηρεσιών όπως το email. Φαντάζεσαι ένα... online γραμματόσημο; Ε, κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον συγκεκριμένο νόμο που δεν εμφανίστηκε έτσι στα ξαφνικά. Ουσιαστικά ο νόμος επεκτείνει το φορολογικό μορατόριουμ που είχε επιβληθεί για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια, το 1998.

Θα ρωτήσεις τώρα, αν η πρόσβαση στο Internet είναι αφορολόγητη. Προφανώς όχι, έχουν οι άνθρωποι τον ΦΠΑ τους, έχουν και κάτι άλλο που θα δούμε στη συνέχεια, αλλά δεν έχουν ειδικούς φόρους για τις διαδικτυακές υπηρεσίες και για να μην τους βρει κανένα ξαφνικό (πού να ξέρεις τι έχει στο νου της η κάθε Πολιτεία) έχουν περάσει τον συγκεκριμένο νόμο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Μια λεπτομέρεια. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο υπάρχει διάταξη σύμφωνα με την οποία οι λογαριασμοί για τη χρήση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών επιβαρύνονται με ένα ειδικό τέλος της τάξης του 16%, το οποίο εισπράττει η FCC (η ομοσπονδιακή επιτροπή τηλεπικοινωνιών) για να χρηματοδοτήσει έργα ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων στις απομακρυσμένες και λιγότερο προνομιούχες περιοχές των ΗΠΑ. Αμερική δεν είναι μόνο η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες.

Βέβαια, αντιλαμβανόμαστε πως με αυτά που γράφουμε μπορεί και να ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη και δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα αν κάποιος σοφός νομοθέτης επιχειρήσει κάποια στιγμή να φορολογήσει την πρόσβαση στο Internet. Το παράδειγμα της Ουγγαρίας είναι νωπό, άλλωστε.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home