Αγάπη, μισοεξαφάνισα το κτίριο

(φάε τη σκόνη τους, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ)

Deasy @ 16.09.2013
Αγάπη, μισοεξαφάνισα το κτίριο

Σε μια επίδειξη δυνατοτήτων και τεχνικής που πολύ εύκολα θα εντάσσαμε στην κατηγορία "τι πάει να πει γιατί; γιατί μπορώ" ένα αρχιτεκτονικό γραφείο πήρε την έγκριση για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη που θα (μισο-) εξαφανίζεται κάποιες ώρες στη διάρκεια της ημέρας.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη που όταν ολοκληρωθεί η κορυφή του θα στέκεται 450 μέτρα πάνω από το έδαφος και που θα ανεγερθεί σε μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας, της Σεούλ.

Οταν με το καλό τελειώσει το χτίσιμο θα πρόκειται για τον 6ο υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο, αλλά θα είναι ο πρώτος που θα... καμουφλάρεται, καθώς κάποιες ώρες της ημέρας θα "παίζει" με τον περιβάλλοντα χώρο και θα κάνει παιχνίδια με τα μάτια μας.

Δεν πρόκειται φυσικά για μαγεία. Μια σειρά από κάμερες θα τοποθετηθεί σε τρία διαφορετικά ύψη επί του ουρανοξύστη και μια σειρά από οθόνες LED θα προβάλλουν την εικόνα στην αντίθετη πλευρά του κτιρίου. Ετσι, απ' όπου και αν βλέπεις τον ουρανοξύστη και καθώς θα προβάλλεται η θέα που βλέπουν οι ένοικοι από την ακριβώς πίσω πλευρά, θα έχεις την ψευδαίσθηση ότι... δεν βλέπεις το κτίριο.

Αρκετά τολμηρό αν σκεφτείς πως θα βρίσκεται κοντά σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο όπως αυτό της Σεούλ. Οι αρμόδιοι σπεύδουν να εξηγήσουν πως από το καμουφλάζ εξαιρούνται οι κόκκινοι φάροι που θα έχεις σίγουρα δει στην κορυφή ψηλών κτιρίων, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home