Hacking και στη NASA

Hacking και στη NASA

Ούτε και η πιο διάσημη (μετά τη CIA και το FBI) υπηρεσία των ΗΠΑ κατάφερε να γλυτώσει από τις ηλεκτρονικές εισβολές· αυτό για όσους πίστευαν ότι ο high-tech χαρακτήρας της και το εξαιρετικά ψηλής κατάρτισης προσωπικό της θα τη βοηθούσαν να τις αποφύγει.

Ο λόγος για τη NASA ο γενικός επιθεωρητής της οποίας, Πολ Μάρτιν κατέθεσε σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου (http://technologyspectator.com.au/security/data-security/nasa-hacked-13-times-last-year) ότι κάποιοι χάκερ κατάφεραν σε δεκατρείς διαφορετικές εισβολές να κλέψουν διαπιστευτήρια εργαζομένων και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιαίτερα ευαίσθητα για την εθνική ασφάλεια της χώρας, προγράμματα.

Ένας από τους στόχους που πλήγησαν ήταν το Εργαστήριο Αεριώθησης (Jet Propulsion Laboratory/JPL) στην Καλιφόρνια, το οποίο διαχειρίζεται μερικά από τα πιο επώνυμα projects της υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων οι αποστολές στο Δια, τον Άρη και τον Κρόνο. Σύμφωνα με τον κ. Μάρτιν, η ευθύνη είναι κυρίως της ίδιας της υπηρεσίας και στην αργοπορία της να εφαρμόσει ισχυρή κρυπτογράφηση στους υπολογιστές των εργαζομένων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home