To FBI για τον Steve Jobs

To FBI για τον Steve Jobs

Σχεδόν 200 σελίδες συμπλήρωσαν οι πράκτορες του FBI για τον Steve Jobs στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν ο Λευκός Οίκος (με Πρόεδρο τον Τζ. Μπους τον πρεσβύτερο) είχε προτείνει στον συνιδρυτή της Apple κυβερνητική θέση.

Από το πολυσέλιδο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα κατ' εφαρμογή της αμερικανικής νομοθεσίας (σ.σ. πρόκειται για τον νόμο γνωστό ως Freedom Of Information Act) προκύπτει ότι πολλοί ήταν διαθέσιμοι να μιλήσουν με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες για να... κουτσομπολέψουν για τον Steve Jobs. 

Ο Jobs χαρακτηρίζεται από ένα συνομιλητή των πρακτόρων ως ένας άνθρωπος με ακεραιότητα που δεν είχε προκαταλήψεις. Αλλος αναφέρεται στις ημέρες του κολεγίου για να παρατηρήσει πως είχε υπόψιν του ότι  ο Jobs είχε κάνει χρήση ναρκωτικών (περιλαμβανομένων μαριχουάνας και LSD), κάτι όμως που άλλοι συνομιλητές του FBI δήλωσαν πως αγνοούσαν. Ο ίδιος ο Steve Jobs φαίνεται να μην είχε ιδιαίτερη διάθεση να μιλήσει με τους πράκτορες, καθώς η γραμματέας του φέρεται να δηλώνει πως εκείνος δεν είχε ούτε μια ώρα ελεύθερη για τις επόμενες 3 εβδομάδες. Τελικά έγινε η συνάντηση με τον Jobs να αναφέρεται και στη χρήση ναρκωτικών και, μεταξύ άλλων, να διαβεβαιώνει πως "δεν είναι μέλος του κομμουνιστικού κόμματος και δεν ανήκει σε οργάνωση που έχει ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης". 

Σε συνεντεύξεις που πήραν οι πράκτορες σκιαγραφείται το προφίλ του "πεισματάρη, σκληρά εργαζόμενου, με ισχυρή θέληση που έχει ακεραιότητα αρκεί να περνάει το δικό του". Το τελευταίο, σημειώνεται στην αναφορά δεν εξηγήθηκε περαιτέρω από τους συνομιλητές των ομοσπονδιακών. Δεν είχαν όλη την ίδια άποψη, αφού χαρακτήριζαν τον Jobs ως άνθρωπο που ξεγελά τους συνεργάτες του, δεν είναι απολύτως ειλικρινής και προσπαθεί να παραμορφώσει την πραγματικότητα για να πετύχει τους σκοπούς του (σ..σ. μελιστάλαχτα λόγια). Συνολικά 29 φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες και γείτονες του Steve Jobs μίλησαν στο FBI και όλες οι αναφορές (και τα κουτσομπολιά) βρίσκονται εδώ...

APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home