Ρομπότ στην υπηρεσία του κοινού στα αεροδρόμια

Deasy @ 27.11.2015
Ρομπότ στην υπηρεσία του κοινού στα αεροδρόμια

Για μία περίπου εβδομάδα, ο Spencer, ένα ρομπότ που υλοποίησε ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Örebro της Σουηδίας, θα «περιπλανιέται» στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμστερνταμ βοηθώντας τους επιβάτες να προσανατολιστούν στο χώρο και να μην χάνουν τις πτήσεις τους.

Η επιλογή του αεροδρομίου Schiphol δεν είναι τυχαία, καθώς θεωρείται ένα από τα πλέον δύσκολα στον προσανατολισμό και ο Spencer έρχεται να βοηθήσει το κοινό, αλληλεπιδρώντας μαζί του χάρη στον ενσωματωμένο χάρτη του αεροδρομίου και βεβαίως τις πληροφορίες πτήσεων. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ο ενσωματωμένος χάρτης βοηθάει και το ίδιο το ρομπότ να πλοηγείται, αντιλαμβανόμενο μόνιμα εμπόδια, όπως οι τοίχοι και οι σκάλες, ενώ επιπλέον έχει «εκπαιδευτεί» ώστε να αντιλαμβάνεται την απρόσμενη συμπεριφορά των ανθρώπων. Στην παρούσα φάση το μοναδικό μειονέκτημα για το Spencer αποτελούν τα προσωρινά εμπόδια στο αεροδρόμιο, όπως π.χ. τα καροτσάκια για τις αποσκευές, η θέση των οποίων δεν είναι στάνταρ όλες τις ώρες λειτουργίας του αεροδρομίου.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της εβδομάδας ο Spencer θα επιστρέψει στα εργαστήρια με τα πολύτιμα συμπεράσματα της δοκιμής που θα βοηθήσουν τους ερευνητές να αναπτύξουν περαιτέρω την αντιληπτική του ικανότητα.

ROBOT,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home