Τα οφέλη να είσαι στο πιο γρήγορο και αξιόπιστο δίκτυο

Advertorial @ 29.11.2023
Τα οφέλη να είσαι στο πιο γρήγορο και αξιόπιστο δίκτυο

Είκοσι χρόνια πριν, το 2004 η κινητή τηλεφωνία στη χώρα μας βίωνε την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση ταχυτήτων, μπαίνοντας στην εποχή του 3G. Εμείς, οι λίγο πιο παλιοί χρήστες της κινητής νιώθαμε περίπου εκστασιασμένοι, καθώς άνοιγε ο δρόμος της χρήσης υπηρεσιών Internet από το κινητό μας. Με τα σημερινά μάτια, οι ταχύτητες των 384Kbps που υπόσχονταν τα 3G δίκτυα είναι πρωτόγονες, τότε όμως έμοιαζαν με μια μεγάλη επανάσταση. Δέκα φορές μεγαλύτερες σε σχέση με εκείνες που πρόσφερε το αμέσως προηγούμενο GPRS δίκτυο.

Είκοσι χρόνια μετά, έχοντας περάσει ακολούθως από το 3G+, το 4G, το 4G+ και πρόσφατα το 5G, και από τα 384Kbps στο 1Gbit, τα δίκτυα κινητής έστρωσαν το δρόμο σε νέες συναρπαστικές υπηρεσίες. H μεταμόρφωση του κινητού τηλεφώνου στο σημερινό smartphone, οι αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε, ενημερωνόμαστε, ψυχαγωγούμαστε, επικοινωνούμε είναι αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης των δικτύων. Τα δίκτυα δεν αποκαλούνται τυχαία ως οι ψηφιακοί λεωφόροι του μέλλοντος, που δημιουργούν συνεχώς πρόσφορο έδαφος νέων εμπειριών για εμάς τους χρήστες και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που προετοιμάζονται στα εργαστήρια των εταιρειών τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.

Για την πλειονότητα των χρηστών η σύνδεση σε ένα αξιόπιστο και γρήγορο δίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτη. Θέλουμε σταθερή και ταχύτατη συνδεσιμότητα, γιατί επηρεάζει καθοριστικά τον τρόπο εργασίας μας. Την επικοινωνία με ένα συνεργάτη μας, την επαφή με τον πελάτη μας.

Ιδιαίτερα για εμάς τους δημοσιογράφους το mobile Internet άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται οι ειδήσεις. Τώρα πλέον, ειδικά με τα 5G δίκτυα, έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε αποτελεσματικά χωρίς να βασιζόμαστε σε μια κεντρική αίθουσα σύνταξης. Μπορούμε να ανεβάζουμε αρχεία στο site από το πεδίο, από τον χώρο που παράγεται η πληροφορία, είτε βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας είτε σε μια άλλη, πιο απομακρυσμένη περιοχή. Να μοιραζόμαστε φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης με την υπόλοιπη ομάδα άμεσα, χωρίς περιορισμούς τόπου και χρόνου. Με το 5G δίκτυο η αίθουσα σύνταξης είναι πρακτικά παντού και γι’ αυτό η αναζήτηση της καλύτερης και πιο αξιόπιστης σύνδεσης αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ομαλή ροή της εργασίας μας.

Καθημερινά πολλές συναντήσεις της συντακτικής ομάδας πραγματοποιούνται online και εν κινήσει, ενώ αρκετά από τα θέματα ανεβαίνουν στο site από χώρους εκτός γραφείου. Άλλωστε σε πολλές από τις μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε σε διάφορα σημεία της Αθήνας, οι ταχύτητες που πιάναμε πλησίαζαν ή και ξεπερνούσαν το 1Gbps, ταχύτητες υπεραρκετές για τις ανάγκες μας. Χάρη σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέο, ακόμα πιο ζωντανό περιεχόμενο στο site και να φέρουμε ακόμα πιο κοντά το αναγνωστικό κοινό. Πέρα από τις ταχύτητες, όμως, εξίσου σημαντικό είναι και να έχει σήμα παντού. Σε επίπεδο κάλυψης το δίκτυο COSMOTE 5G είναι το πρώτο 5G δίκτυο στη χώρα, με πανελλαδική κάλυψη πάνω από 90%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ακόμα 68 πόλεις στην Ελλάδα, η κάλυψη έχει ξεπεράσει το 95%.

Βέβαια, το 5G ξεπερνάει το πεδίο της εργασίας, αγγίζοντας εξίσου και άλλες εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Ως χρήστες θέλουμε να καταναλώνουμε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, χωρίς προβλήματα στη σύνδεση, που θα αλλοιώσουν την εμπειρία μας. Να απολαμβάνουμε το streaming περιεχόμενο σε κάθε λογής πλατφόρμα ή τα παιχνίδια απερίσπαστοι, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Στην καθημερινότητά μας, αλλά και στις διακοπές χειμώνα ή καλοκαίρι. Να μπορούμε να χρησιμοποιούμε χωρίς περιορισμούς τις εφαρμογές επαυξημένης ή εικονικής πραγματικότητας που είναι ήδη διαθέσιμες, αλλά και αυτές που βλέπουμε να παρουσιάζουν εταιρείες τεχνολογίας σε ΗΠΑ και Ασία και οι οποίες θα έρθουν σύντομα να προσφέρουν νέες εμπειρίες, βελτιώνοντας περαιτέρω την καθημερινότητά μας.

Τις παραπάνω προσδοκίες φαίνεται πως εκπληρώνει το δίκτυο COSMOTE, έχοντας λάβει σημαντικές διακρίσεις από ανεξάρτητους διεθνείς φορείς που πιστοποιούν την ποιότητα των υπηρεσιών της. Χαρακτηριστικά, το δίκτυο κινητής COSMOTE ανακηρύχθηκε φέτος ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για 7η συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με  μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες (περισσότερες από 637.000) πρόσφερε υπερδιπλάσιες (κατά μέσο όρο) ταχύτητες download από εκείνες των ανταγωνιστικών παρόχων κινητής. Μέσα στο 2023, έλαβε και την πιστοποίηση «Best in Test» (9η συνεχόμενη φορά) για τις υπηρεσίες mobile internet και φωνής, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, umlaut.

Στην ψηφιακή εποχή, όπου οι απαιτήσεις των καταναλωτών έχουν αυξηθεί, η κάλυψη, οι υψηλές ταχύτητες, η μεγάλη χωρητικότητα και γενικότερα η αξιοπιστία των δικτύων νέας γενιάς είναι όχι μόνο σημαντικά, αλλά και αναγκαία για τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, εργασίας και ψυχαγωγίας. Οι επενδύσεις σε υποδομές και η ανάπτυξη των δικτύων παίζουν καθοριστικό ρόλο και αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητά μας.


COSMOTE 5G,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home