Το Syncbnb σας βοηθάει να διπλασιάσετε τα έσοδα σας από πολλαπλά κανάλια ενοικίασης ακινήτων

Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Καραβίτη, ιδρυτή του Syncbnb.

Το Syncbnb σας βοηθάει να διπλασιάσετε τα έσοδα σας από πολλαπλά κανάλια ενοικίασης ακινήτων

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν περισσότερες από μία ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης (AirBnB, Booking.com, Homeaway, Tripadvisor κλπ) μια τακτική υποχρέωσή τους είναι ότι για κάθε μίσθωση που πραγματοποιούν σε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες θα πρέπει να μπαίνουν στις υπόλοιπες ενημερώνοντας τις διαθέσιμες ημερομηνίες.  Όσο περισσότερα είναι τα ακίνητα ή όσο περισσότερες τέτοιες υπηρεσίες χρησιμοποιεί τόσο μεγαλύτερος είναι και ο χρόνος που δαπανά ο ιδιοκτήτης για την ενημέρωση των στοιχείων. Ταυτόχρονα μπορεί να του κόστιζε και σε έσοδα, είτε λόγω μιας ενδεχόμενης καθυστέρησης στην ενημέρωση των υπόλοιπων πλατφορμών είτε λόγω της εισαγωγής π.χ. μιας λάθος ημερομηνίας.

O Αλέξανδρος Καραβίτης, ιδρυτής του Syncbnb.

Το Syncbnb έρχεται να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες ένα ενιαίο περιβάλλον, που αναλαμβάνει τον άμεσο συγχρονισμό των κρατήσεων μεταξύ όλων των καναλιών που έχει παρουσία το ακίνητο.  Όπως έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις με άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες η ανάγκη για τη δημιουργία του γεννήθηκε στην πράξη. «Πριν από λίγα χρόνια αποφάσισα να βάλω το εξοχικό μου στο Airbnb. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που αποφάσισα να το βάλω σε άλλες 6 πλατφόρμες για να αυξήσω τις κρατήσεις: οι κρατήσεις τριπλασιάστηκαν μεν, αλλά τριπλασιάστηκε και ο κόπος μου για να διατηρώ τα ημερολόγια σε κάθε κανάλι συγχρονισμένα ώστε να αποφύγω διπλές κρατήσεις. Στην συνέχεια, ως άνθρωπος της πληροφορικής και του Internet, έκανα το προφανές: έψαξα να βρω ένα εργαλείο που να το κάνει αυτόματα για μένα. Δοκίμασα πάρα πολλά εργαλεία – όμως όλα ήταν ή πολύ ακριβά, ή δεν δούλευαν σωστά» μας διηγείται ο Αλέξανδρος Καραβίτης, ιδρυτής του Syncbnb. Το νερό μπήκε τελικά στο αυλάκι και «μετά από αρκετούς μήνες έρευνας και ανάλυσης της αγοράς» και έχοντας στον πλευρό του τον έτερο συνιδρυτή της υπηρεσίας, Πέτρο Ζιώγα, γεννήθηκε το Syncbnb.

 

To “δεξί χέρι” κάθε ιδιοκτήτη ή διαχειριστή ακινήτου

Η νέα πλατφόρμα φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη ιδιοκτητών και manager ακινήτων. Eίναι ένα εργαλείο διαχείρισης κρατήσεων που επιτρέπει στους χρήστες του να συγχρονίζουν τα ημερολόγια μεταξύ πολλαπλών καναλιών αυτόματα, γρήγορα και με αξιοπιστία, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να προσεγγίσουν αποτελεσματικά μεγαλύτερα κοινά και τελικά να αυξήσουν σημαντικά τα ετήσια έσοδά τους. Όπως σημειώνει στην επικοινωνία μας ο Αλέξανδρος «ο αυτόματος συγχρονισμός των ημερολογίων είναι βασική προϋπόθεση για να ενεργοποιήσει ο ιδιοκτήτης την επιλογή άμεσης κράτησης (direct bookings) που αυτομάτως ανεβάζει το ακίνητό του πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης του κάθε καναλιού, και άρα να πολλαπλασιάζει τις κρατήσεις του».  

Tα εργαλεία που δίνει πλέον το Internet στον Αλέξανδρο και το συνεργάτη του για παγκόσμια λειτουργία είναι τόσο διαδεδομένα που έδωσαν την ευχέρεια στο Syncbnb να απευθυνθεί στο διεθνές κοινό από το ξεκίνημά του. Έτσι οι χρήστες της πλατφόρμας μέχρι σήμερα προέρχονται από 87 χώρες με πιο «δυνατές» τις Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλία, Σλοβακία, Αυστραλία και μερικές ακόμα. Αν και είναι ακόμα σε beta έκδοση (www.syncbnb.com/beta), το Syncbnb μετράει 850 χρήστες από όλο τον κόσμο, έχοντας άλλους 400 περίπου στην λίστα αναμονής, όπως μας πληροφορεί ο Αλέξανδρος. Σε περίπου ένα μήνα, το Syncbnb θα περάσει στο επόμενο στάδιο καθώς θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του. Τότε, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο «η χρέωση θα διαμορφωθεί στα 15 δολάρια τον μήνα ανά ακίνητο και ειδικές τιμές για διαχειριστές με περισσότερα ακίνητα. Επίσης υπάρχει υπηρεσία “listing migration” που με 50 δολάρια μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις μιας καταχώρησης από ένα κανάλι σε άλλο».

 

Συγχρονισμός σε όλα τα κανάλια σε λιγότερο από 5 λεπτά

Το Syncbnb δεν είναι η μοναδική υπηρεσία συγχρονισμού κρατήσεων μεταξύ πολλαπλών καναλιών. Όμως για τον Αλέξανδρο έχει συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα. «Οι περισσότερες ανταγωνιστικές υπηρεσίες σήμερα (channel managers) απευθύνονται σε μεγάλες εταιρείες διαχείρισης που έχουν 100 και πάνω ακίνητα, με αποτέλεσμα το κόστος να είναι απαγορευτικό για τον απλό ιδιοκτήτη. Ταυτόχρονα, κάποιες λίγες υπηρεσίες που έχουν κάνει τελευταία δειλά την εμφάνισή τους απευθυνόμενοι στους ιδιοκτήτες είναι περιορισμένες σε δυνατότητες και μειωμένης αξιοπιστίας, αφήνοντας ένα κενό στην αγορά που έρχεται να καλύψει το Syncbnb. Το βασικό πλεονέκτημα του Syncbnb είναι ότι είμαστε η μόνη υπηρεσία παγκοσμίως που μπορεί να συγχρονίζει όλα τα μεγάλα κανάλια αλλά και εκατοντάδες μικρότερα (τοπικά ή θεματικά) σε σχεδόν πραγματικό χρόνο (κάτω από 5 λεπτά), αλλά και η μοναδική υπηρεσία που μπορεί να συγχρονίζει ακόμα και τα websites των καταλυμάτων, εφόσον είναι φτιαγμένα με κάποια γνωστή πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου όπως Wordpress, Wix, Squarespace, Joomla, Drupal κλπ.»

Στο εγχείρημα του Syncbnb συμμετείχαν επενδυτικά σε pre-seed στάδιο αρκετοί Έλληνες επενδυτές, μερικοί εκ των οποίων είναι πολύ γνωστοί στο χώρο και με πολύ δυνατά επενδυτικά portfolio. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας, Philipp Brinkman, Δημήτρης Μάρης, Γιώργος Δασκαλάκης, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στους επόμενους γύρους χρηματοδότησης για να στηρίξουν την διεθνή επέκταση της υπηρεσίας. Άλλωστε ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά, όπως μας πληροφορεί ο Αλέξανδρος: «σκοπός μας είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να έχουμε γίνει η νο1 εταιρεία διαχείρισης κρατήσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως».

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home