Στο "σφυρί" η Salesforce

Deasy @ 30.04.2015
Στο 'σφυρί' η Salesforce

Κρούση για την εξαγορά της φέρεται ότι έχει δεχθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αμερικάνικη εταιρεία Salesforce, ηγέτης στο χώρο της παροχής cloud CRM software. Μάλιστα, τα ρεπορτάζ των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων κάνουν λόγο ότι η εταιρεία έχει προσλάβει οικονομικούς συμβούλους σε συνεργασία με τους οποίους θα εξετάσουν τόσο την οικονομική προσφορά που έχουν δεχθεί όσο και ενδεχόμενες επόμενες, εφόσον κάποια από τις μεγάλες δυνάμεις του software θελήσει να κάνει τη δική της αντιπρόταση.

Το όνομα του ενδιαφερόμενου δεν έχει γίνει γνωστό, όμως από τη στιγμή που έγινε γνωστή η συγκεκριμένη κίνηση η μετοχή της Salesforce στη Wall Street παρουσιάζει άνοδο πάνω από 11%. Επικρατέστερα ονόματα για την εξαγορά της εταιρείας θεωρούνται η Oracle, η SAP, η ΙΒΜ, η Microsoft και αουτσάιντερ (ως προς την πρόθεση) η Google, με τις τελευταίες δύο να είναι οι μόνες από τις 5 που διαθέτουν το σύνολο του ποσού που θα απαιτηθεί σε ρευστό. Ωστόσο δεν αποκλείεται η έκπληξη η κίνηση της εξαγοράς να έχει γίνει από κάποια εταιρεία εκτός τεχνολογικού κλάδου και ιδιαίτερα από κάποια τράπεζα.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, όποια κι αν είναι, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας software, καθώς το ποσό που θα απαιτηθεί θα ξεπεράσει τα 45 δισ. δολάρια.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,SALESFORCE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home