Οι video-κλήσεις ζουν και βασιλεύουν

Deasy @ 24.11.2014
Οι video-κλήσεις ζουν και βασιλεύουν

Πριν περίπου δέκα χρόνια οι εταιρείες κινητής (κατασκευαστές-δίκτυα) πίστευαν ότι μπορούσαν να τραβήξουν το καταναλωτικό κοινό στο 3G, χρησιμοποιώντας ως κύριο πόλο έλξης τη δυνατότητα πραγματοποίησης video-κλήσων. Όμως καθώς το δίκτυο 3G ήταν στα πρώτα του στάδια (άρα όχι παντού), το κοινό μάλλον απογοητεύτηκε παρά γοητεύτηκε από τη νέα αυτή υπηρεσία.

Δέκα χρόνια μετά, η τελευταία έρευνα της Gartner υποδεικνύει ότι οι video-κλήσεις έχουν περάσει πλέον σε ένα πιο ώριμο στάδιο. Και το κοινό τείνει να τις αγαπήσει. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 1/3 των ενήλικων, αμερικάνων κατόχων smartphones (35%) χρησιμοποιεί τη συσκευή τους για να πραγματοποιήσει video-κλήσεις, ενώ στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 20%. Μάλιστα, όπως κάνει λόγο η Gartner, τα παραπάνω νούμερα είναι ακόμα πιο υψηλά με την ένταξη των αντίστοιχων αποτελεσμάτων και του κοινού που βρίσκεται στην εφηβική ηλικία, ενώ περιορίζοντας το δείγμα στις ηλικίες 18 έως 24 αυτά διαμορφώνονται στο 53% και το 35% για τις ΗΠΑ και Γερμανία αντίστοιχα.

Ως κύριους λόγους για την εντυπωσιακή διείσδυση των video-κλήσεων στο καταναλωτικό κοινό οι συντάκτες της έρευνας θεωρούν ότι είναι η συνεχής διεύρυνση της κάλυψης των LTE δικτύων, η οποία όσο αυξάνεται θα επηρεάζει αντίστοιχα και το επίπεδο υιοθέτησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν υιοθέτησαν ποτέ δίκτυα 3ης γενιάς, περνώντας απευθείας σε 4G δίκτυα.

Ταυτόχρονα, η Gartner συμβουλεύει τους κατασκευαστές smartphones να εξοπλίζουν με ακόμα καλύτερες μπροστινές κάμερες τα μοντέλα τους, κυρίως σε ότι αφορά το επίπεδο ανανέωσης της εικόνας (refresh rate) σε αντικείμενα που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το φακό.

ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ,4G,ΕΡΕΥΝΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home