Μεγαλώνουν τα smartphones

Στο 34% τα smartphones με οθόνη άνω των 5 ιντσών.

Deasy @ 13.05.2014
Μεγαλώνουν τα smartphones

Ένα στα τρία smartphones που πωλήθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είχαν οθόνη μεγαλύτερη των 5 ιντσών, με τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών να παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση που αγγίζει το 369%. Με βάση τα στοιχεία της Canalys, η τάση στην αύξηση του μεγέθους της οθόνης είναι ακόμα πιο έντονη στις αγορές της Ασίας, καθώς στην Κίνα το ποσοστό διείσδυσης αγγίζει το 39% ενώ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού φθάνει τα επίπεδα του 43%. Με βάση τα παραπάνω νούμερα, αποδεικνύεται πεντακάθαρα η ανάγκη της Apple να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία (άνω των 5 ιντσών) από την οποία είναι απούσα.

O συνολικός αριθμός smartphones που πωλήθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο έφθασε τα 279,4 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 29,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Όμως σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους, που λόγω γιορτών είναι και το πιο δυναμικό, οι πωλήσεις παρουσίασαν μείωση περίπου 5%.

Σε ότι αφορά τα μερίδια, σε επίπεδο λειτουργικού, η έρευνα δίνει στο Android ποσοστό 81% της αγοράς με το iOS να ακολουθεί στο 16% και το Windows Phone μόλις στο 3%. Χωρίς αλλαγές είναι και οι δύο θέσεις της κορυφής σε επίπεδο κατασκευαστών με τη Samsung και την Apple να κατέχουν το 31% και το 16% αντίστοιχα. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Canalys, κατασκευαστές όπως η LG, η Lenovo, η Huawei ή η Sony έχουν πετύχει σημαντικές πωλήσεις σε διάφορες επιμέρους κατηγορίες της αγοράς.

SMARTPHONES,ΕΡΕΥΝΕΣ,CANALYS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home