17 εκατομμύρια έξυπνα βραχιόλια θα πουληθούν το 2014

Σύμφωνα με έρευνα της Canalys

Deasy @ 16.02.2014
17 εκατομμύρια έξυπνα βραχιόλια θα πουληθούν το 2014

Περισσότερα από 17 εκατομμύρια έξυπνα βραχιόλια (smart bands) που κατά κύριο λόγο θα διαθέτουν εφαρμογές υγείας, αναμένεται να πουληθούν μέσα στο 2014, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys. Η τελευταία εκτιμά ότι θα δούμε σημαντικές καινοτομίες που θα αλλάξουν τον κλάδο της υγείας, έχοντας ως αποτέλεσμα μια αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού και κατ’ επέκταση θα δούμε πολύ περισσότερους ανθρώπους να παρακολουθούν την υγεία τους από «υπολογιστές καρπού».

Μάλιστα, θεωρούν ότι το λειτουργικό Android θα παίξει σημαντικό ρόλο ως πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών, αν και θα χρειαστούν σημαντικές αλλαγές, όπως θεωρούν οι άνθρωποι της εταιρείας, ώστε να γίνει απολύτως κατάλληλη για τέτοιες φορητές συσκευές. Επιπλέον σημαντικές παράμετροι θεωρούνται η διάρκεια μπαταρίας και η ποιότητα των δεδομένων που θα προσφέρουν οι απαραίτητοι αισθητήρες των έξυπνων βραχιολιών.

Η έρευνα της εταιρείας εκτιμά ότι μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 πουλήθηκαν 1,6 εκατομμύρια τέτοιες συσκευές. Αντίστοιχα για τα επόμενα χρόνια, μετά το 2104, η αγορά θα φθάσει το 2015 τα 23 εκατομμύρια συσκευές, ενώ το 2017 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια τεμάχια. Όσον αφορά στους κατασκευαστές, η Canalys θεωρεί ότι το πλεονέκτημα έχουν οι εξειδικευμένες εταιρείες και όχι τα μεγάλα ονόματα.

SMART BANDS,WEARABLE ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home