Γιατί μαμά;

Όλο και περισσότερα παιδιά παίρνουν το όνομά τους από brands της Apple

Deasy @ 30.11.2012
Γιατί μαμά;

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τη «βλακεία» μερικών γονιών να βαφτίζουν τα παιδιά τους με ονόματα που προέρχονται από τα brands της Apple και όχι μόνο, δίνει το babycenter.com για το 2012. Βέβαια το χειρότερο παράδειγμα που έχουμε δει και διαβάσει αυτής της υπερβολής είναι το πρόσφατο των δύο αμερικάνων γονιών που ονόμασαν το παιδί τους hashtag.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας και στα στοιχεία που προσφέρει το babycenter, όπου το όνομα Apple στα νεογέννητα κορίτσια εμφάνισε αύξηση 15%, ανεβαίνοντας 585 θέσεις. Αντίστοιχα, το όνομα Mac, ανέβηκε στα αγόρια 12%, ενώ άνοδο 5% εμφάνισε ακόμα και το Siri στα κορίτσια. 

Ξεφεύγοντας από το χώρο της τεχνολογίας, διακρίνουμε και άλλα σημεία των καιρών, με γονείς να δίνουν ονόματα από φαινόμενα της εποχής. Ένα παράδειγμα είναι το βιβλίο 50 shades of grey, καθώς το όνομα Grey (το επώνυμο του πρωταγωνιστή του βιβλίου) εμφάνισε αύξηση 18%, ενώ το όνομα Anastasia (το όνομα της πρωταγωνίστριας) παρουσίασε άνοδο 10%. Όμως η πιο εντυπωσιακή άνοδος είναι του ονόματος Blue, με 51% για κορίτσια, με την έμπνευση προφανώς να προέρχεται από το παιδί των καλλιτεχνών Jay-Z and Beyoncé, στο οποίο έδωσαν το όνομα Blue Ivy Carter.

APPLE,MAC,SIRI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home