Αποστολή στην Κίνα: προληπτικός έλεγχος υγείας και συνδεσιμότητα σε κάθε σενάριο από την Oppo

Αποστολή στην Κίνα: προληπτικός έλεγχος υγείας και συνδεσιμότητα σε κάθε σενάριο από την Oppo

Στην Ελλάδα την Oppo την έχουμε γνωρίσει από τα smartphones, όμως σε αρκετές αγορές του εξωτερικού η εταιρεία είναι γνωστή και για τα smartwatches που διαθέτει στην αγορά.

Για την ανάπτυξη αυτών των προϊόντων (όπως για παράδειγμα το Oppo Watch 4 Pro) και των λειτουργιών υγείας και fitness η Oppo έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό Health Lab στο οποίο αναπτύσσονται οι αλγόριθμοι αξιολόγησης και μέτρησης των διαφόρων δεικτών.

Ένα μεγάλο μέρος του Health Lab της Oppo μοιάζει με γυμναστήριο, με τα διάφορα όργανα γυμναστικής, διάδρομοι, ποδήλατα, βάρη κ.α., στα οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές. Στην πράξη, καθημερινοί άνθρωποι και αθλητές χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα όργανα, φορώντας αισθητήρες και εξειδικευμένο εξοπλισμό μέτρησης παλμών, έντασης δραστηριότητας, κατανάλωσης οξυγόνου. Ταυτόχρονα, φορούν τα wearables της Oppo έτσι ώστε το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας να «καλιμπράρει» τους αισθητήρες και τους αλγορίθμους, ώστε να προσφέρουν όσο το δυνατό πιο ακριβείς μετρήσεις.

Χάρη στην πρόοδο που παρουσιάζουν η τεχνολογία των αισθητήρων, η ανάπτυξη αλγορίθμων και η επιστήμη των δεδομένων, οι μετρήσεις των wearables, όπως το Watch 4 Pro της Oppo, μπαίνουν σε μεγάλη λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικά, το πιο πρόσφατο smartwatch της Oppo μπορεί ακόμη και να ανιχνεύσει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων, βοηθώντας τους χρήστες να αναγνωρίσουν έγκαιρα τον κίνδυνο αγγειακής σκλήρυνσης. Όπως βέβαια διευκρίνισαν οι άνθρωποι της εταιρείας, το Watch 4 Pro δεν κάνει διάγνωση, ωστόσο μπορεί «να χτυπήσει ένα καμπανάκι» στο χρήστη για να προχωρήσει σε μια εξέταση σε ένα ειδικό γιατρό. Αντίστοιχα, στο πεδίο του fitness και της γυμναστικής, το Watch 4 Pro διαθέτει μια νέα λειτουργία αναγνώρισης φόρμας τρεξίματος, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει την ισορροπία του αριστερού και δεξιού ποδιού του δρομέα, τη συχνότητα βημάτων, το μήκος διασκελισμού και άλλες μετρήσεις.

Στο Health Lab της Oppo λειτουργεί και μια μικρή κλινική με ιατρικό προσωπικό, στην οποία επίσης γίνονται μετρήσεις για δείκτες υγείας και ύπνου.

 

Στο Communication Lab δοκιμάζονται τα smartphones σε όλα τα δίκτυα κινητής του κόσμου

Ένα ακόμα εργαστήριο που διατηρεί η Oppo είναι το Communication Lab, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η συνδεσιμότητα της συσκευής με τα δίκτυα κινητής κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο ελέγχονται δύο διαφορετικές παράμετροι λειτουργίας της συσκευής:

-        Γίνεται προσομοίωση σε διαφορετικά περιβάλλοντα δικτύου, όπως τρένα υψηλής ταχύτητας και πολυσύχναστα μέρη για να αναπτύξει λύσεις σε δύσκολες συνθήκες δικτύου

-        Γίνεται προσομοίωση σε δίκτυα διαφορετικών διεθνών παρόχων, έτσι ώστε οι χρήστες σε όλο τον κόσμο να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν το ίδιο υψηλό επίπεδο εμπειριών επικοινωνίας

Για την αποτελεσματική δοκιμή των smartphones σε αυτά τα προσομοιωμένα περιβάλλοντα, η Oppo χρησιμοποιεί και εδώ ρομποτικούς βραχίονες που μιμούνται μοτίβα χρήσης, όπως π.χ. η πλοήγηση στο Internet και στα social media.

WEARABLES,OPPO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home