Νέα βουτιά για το Bitcoin με άρωμα... bank run

Deasy @ 09.11.2022
Νέα βουτιά για το Bitcoin με άρωμα... bank run

Τελειωμό δεν έχουν τα κακά νέα για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και όσοι είχαν επενδύσει σε υψηλότερα επίπεδα με την ελπίδα αποκόμισης υπερκερδών μάλλον έχουν δεύτερες σκέψεις βλέποντας το Bitcoin να κατρακυλά ως και τα 17.166 δολάρια. Εκτοτε έχει μεν ανακάμψει και αλλά κινείται στην περιοχή των 18.500 δολαρίων.

Αιτία αποτελεί η συγχώνευση της Binance και του FTX, των δύο μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, η οποία όπως όλα δείχνουν είναι αποτέλεσμα της ανάγκης, καθώς το FTX φέρεται να αντιμετωπίζει ένα έλλειμμα ύψους 6 δισ. δολαρίων.

Αν ήταν τράπεζα θα έσπευδαν να τη διασώσουν αλλά τα ανταλλακτήρια δεν υπόκεινται σε κανέναν κεντρικό έλεγχο και εδώ ισχύει μάλλον το ο σώζων ευατόν σωθήτω, ή πιο απλά, τώρα τρέχουμε να προλάβουμε το bank run...

Εκτός από τη μαύρη τρύπα του FTX που μπορεί να πυροδοτήσει μια μαζική εκροή κεφαλαίων, πονοκεφάλους προκαλούν και τα οικονομικά δεδομένα. Αύριο Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ανακοινώνονται τα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μια νέα άνοδο των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να εντείνει τις πιέσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας τις αποτιμήσεις ίσως πιο χαμηλά.

Bitcoin,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home