Επένδυση 2 δισ. ευρώ σε δίκτυα οπτικών ινών από τη Nova

Deasy @ 08.09.2022
Επένδυση 2 δισ. ευρώ σε δίκτυα οπτικών ινών από τη Nova

Την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών 10 Gigabit που θα καλύπτει 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της Ομίλου United Group, μέσω της Nova, για την επόμενη πενταετία. Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου μέχρι το 2027 θα ανέλθουν στα 2 δισ. ευρώ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα κατευθυνθούν στην κατασκευή υπερσύγχρονων υποδομών οπτικών ινών της Nova.

Τα επενδυτικά σχέδια παρουσιάστηκαν σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τους εκπροσώπους του Ομίλου, ενώ αργότερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και σχετική συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής παρουσίασης στο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του United Group σημείωσαν ότι η επένδυση αυτή θα προωθήσει πάρα πολύ τις προοπτικές της χώρας, ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στις τεχνολογικές της δυνατότητες.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2021 ο Όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε τη δική του στρατηγική επένδυση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, με στόχο να φέρει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επίσης μέχρι το 2027. Μετά τη σημερινή ανακοίνωση εμφανίζεται ένας ακόμα ισχυρός πόλος στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, ικανός να ανταγωνιστεί τον Όμιλο ΟΤΕ, συνεισφέροντας σε υποδομές νέας γενιάς υψηλής τεχνολογίας. 

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές αργά το απόγευμα, μετά το πέρας της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.  

NOVA,UNITED GROUP,ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home