"Θύμα" μεγάλης επίθεσης hacking to TikTok;

'Θύμα' μεγάλης επίθεσης hacking to TikTok;

Φήμες περί μεγάλης επίθεσης hacking, κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σε γνωστά hacking forums. Σύμφωνα με τους εν λόγω ισχυρισμούς, έχει κλαπεί ο πηγαίος κώδικας της εφαρμογής μαζί με προσωπικά δεδομένα από λογαριασμούς δισεκατομμυρίων χρηστών.

Αναλυτικότερα, η δημοσίευση που αναρτήθηκε, γνωστοποιούσε ότι μια ομάδα χάκερ έχουν αποσπάσει μια βάση δεδομένων με πάνω από δισεκατομμύρια καταχωρήσεις σε TikTok και Wechat. Mάλιστα, η ομάδα αυτή ανέφερε πως κατάφερε να αποκτήσει τα δεδομένα του TikTok από ένα εύκολα παραβιάσιμο διακομιστή cloud.

Μετά τον «πανικό» που προκλήθηκε στα social media, η εταιρεία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αρνήθηκε κάθε είδους αναφορά περί hacking. Τόνισε συγκεκριμένα πως δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο παράβασης, ενώ ο πηγαίος κώδικας που δημοσίευσαν οι χακερς στο φόρουμ δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του TikTok.

Aξίζει να αναφέρουμε πως, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ερευνητές ασφαλείας της Microsoft εντόπισαν πρόσφατα μια «αδυναμία» στην Android εφαρμογή του TikTok, που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών. 

TIK TOK,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home