Στα σκουπίδια στέλνει τα κρυπτονομίσματα η Λαγκάρντ

Στα σκουπίδια στέλνει τα κρυπτονομίσματα η Λαγκάρντ

Δεν μάσησε τα λόγια της η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, βρίσκοντας άλλη μία ευκαιρία να απαξιώσει τα κρυπτονομίσματα. «Η ταπεινή μου αξιολόγηση είναι πως δεν αξίζουν τίποτα. Δεν βασίζονται σε κάτι, δεν υπάρχουν υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν ως στοιχείο ασφαλείας», ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξή της στην ολλανδική τηλεόραση.

Επανέλαβε επίσης παλαιότερες δηλώσεις της για το πολύ μεγάλο κίνδυνο που περιέχει η επένδυση σε κρυπτονομίσματα, ενώ κατά τη συνέντευξή της μπήκε και σε οικογενειακά θέματα λέγοντας πως ο γιος της είχε επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και πως αποδείχθηκε λίγο τυχερός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρίνισε πως άλλο πράγμα τα κρυπτονομίσματα και άλλο οι ψηφιακές εκδοχές νομισμάτων όπως το ευρώ. Το ψηφιακό ευρώ, τόνισε, είναι μια εντελώς άλλη κατάσταση και πρόσθεσε πως θα έρθει η ημέρα που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συναλλάσσονται με την ψηφιακή εκδοχή του νομίσματος.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home