Πτώση 11% στις πωλήσεις smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2022

Πτώση 11% στις πωλήσεις smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2022

Χαμηλές πτήσεις είχε ο κλάδος των smartphones στο πρώτο τρίμηνο του 2022, με το σύνολο της αγοράς να παρουσιάζει μείωση πωλήσεων 11% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Canalys, ο κλάδος επηρεάστηκε από σημαντικά γεγονότα, όπως η έξαρση του Covid-19, λόγω της παραλλαγής Όμικρον, ο πληθωρισμός, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία που δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στους κατασκευαστές.   

Samsung και Apple κατάφεραν να βγάλουν (σχετικά) αλώβητες το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς σε αυτό το περίεργο τοπίο κατάφεραν να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην παγκόσμια αγορά. Ειδικότερα, η Samsung κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες και ανέβηκε στο 24%, ενώ η Apple κέρδισε άλλες τρεις, φθάνοντας το 18%. Την πεντάδα των κορυφαίων κατασκευαστών συμπληρώνουν η Xiaomi στην τρίτη θέση με μερίδιο 13%, η Oppo και η Vivo με 10% και 8%, αντίστοιχα, με την τελευταία να κερδίζει σημαντικό έδαφος στην κινεζική αγορά, στην οποία κατέκτησε την πρώτη θέση (με μερίδιο άνω του 20%). Όπως είναι γνωστό, τα προϊόντα των Oppo και Vivo θα ξεκινήσουν να λανσάρονται και στην ελληνική αγορά μέσα στο επόμενο διάστημα.

SMARTPHONES,CANALYS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home