Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind από την United Group

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind από την United Group

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind Ελλάς από τον όμιλο United Group ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλευρές, υλοποιώντας ένα τελευταίο βήμα πριν τη συγχώνευση της Wind με τη Nova, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη συγχώνευση, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος επικοινωνίας και τηλεοπτικού περιεχομένου «που, με ενοποιημένη στρατηγική, προϊόντα και υπηρεσίες, συνεπείς επενδύσεις και ανάπτυξη συνεργειών, θα αλλάξει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και οφέλη για τους καταναλωτές». Σύμφωνα με τη σημερινή πελατειακή βάση, το ενοποιημένο σχήμα Nova-Wind θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο της αγοράς σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind Ελλάς ολοκληρώθηκε και ο κύκλος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Νάσου Ζαρκαλή. Υπό την ηγεσία του (ανέλαβε καθήκοντα το Σεπτέμβριο του 2009), η Wind Ελλάς μετασχηματίστηκε ριζικά και έγινε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, με αξιοσημείωτες λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις. Το Νάσο Ζαρκαλή (ο οποίος θα παραμείνει ως σύμβουλος διοίκησης για το επόμενο τρίμηνο) διαδέχεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Χάρης Κυριακόπουλος, μέχρι πρότινος γενικός οικονομικός διευθυντής της εταιρίας. Ο κ. Κυριακόπουλος θα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της αδιάκοπης συνέχειας των εμπορικών και λειτουργικών επιδόσεων της Wind Ελλάς, ενώ θα συμβάλει στον σχεδιασμό της επερχόμενης ενοποίησης με τη Nova, με τη United Group να σημειώνει ότι η ανάπτυξη των λεπτομερών σχεδίων ενοποίησης είναι τώρα προτεραιότητα για τη διοίκηση του Ομίλου και τις διοικητικές ομάδες των εταιριών στην Ελλάδα.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home