2,5 εκατομμύρια οι ενήλικοι χρήστες του Tik Tok στην Ελλάδα

2,5 εκατομμύρια οι ενήλικοι χρήστες του Tik Tok στην Ελλάδα

Εντυπωσιακή κρίνεται η διείσδυση του Tik Tok στην ελληνική αγορά, με τη βάση των ενήλικων Ελλήνων χρηστών να εκτιμάται κοντά στα επίπεδα των 2,5 εκατομμυρίων. Αν σε αυτό το νούμερο προστεθούν και οι ανήλικοι χρήστες της υπηρεσίας (13-18 ετών) το σύνολο των χρηστών προσεγγίζει (ή και ξεπερνάει) τα επίπεδα των τριών εκατομμυρίων

Παρότι το Tik Tok υπολείπεται ακόμα σε αριθμό σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες, η διείσδυσή του αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού έχει επιτευχθεί σε μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας της πλατφόρμας. Συγκριτικά, το Facebook, σύμφωνα με στοιχεία της Statista, διαθέτει 7,1 εκατομμύρια χρήστες στην Ελλάδα, ενώ οι χρήστες του Instagram προσεγγίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 4,7 εκατομμύρια (ενήλικοι χρήστες).

Όμως, εκεί που χωλαίνει το Facebook, δηλαδή στις μικρές ηλικίες, χάνοντας μέρος της δυναμικής του, έρχεται να αντικατασταθεί από το Tik Tok. Ενδεικτικά, από το σύνολο των ενήλικων χρηστών, το 47%, δηλαδή σχεδόν 1 στους 2, ανήκει στις ηλικίες 18-25. Από εκεί και έπειτα, στις επόμενες ηλικιακές ομάδες, η διείσδυση του Tik Tok εμφανίζει αισθητή μείωση. Ενδεικτικά, στην κατηγορία άνω των 55 ετών, οι χρήστες δεν ξεπερνούν τις 90.000.

Σε ότι αφορά το φύλο τα πράγματα δείχνουν να είναι σχετικά μοιρασμένα, με τις γυναίκες να έχουν μια βραχεία κεφαλή. Ειδικότερα, το 53% των ενήλικων χρηστών του Tik Tok είναι γυναίκες, με το υπόλοιπο 47% να είναι άνδρες.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα το Tik Tok ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το 1 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

TIKTOK,ΕΛΛΑΔΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home