Πως θα δοθούν τα 50GB στα παιδιά μέσω freedom pass

Πως θα δοθούν τα 50GB στα παιδιά μέσω freedom pass

Στην εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο θα δοθούν τα 50GB στα παιδιά που θα εμβολιαστούν προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, δικαιούχοι του πακέτου των 50GB είναι όλα τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη (ή μοναδική) δόση του εμβολίου. Το πακέτο έχει διάρκεια 5 μήνες από την ενεργοποίησή του, και οι δικαιούχοι του μπορούν να χρησιμοποιούν έως 10GB ανά μήνα. Το πακέτο είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

 

Πώς αποκτούν το πακέτο;

H απόκτηση του πακέτου των 50GB μπορεί να γίνει είτε μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass είτε με αίτηση στα ΚΕΠ. Στην πρώτη περίπτωση απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου, ενώ στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα καθώς και πάλι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Η αίτηση υποβάλλεται από το γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή με εξουσιοδότηση τρίτου προσώπου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται σχετικά μέσω SMS.

 

Περισσότεροι από 370.000 νέοι έχουν εκδώσει το freedom pass

Όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί (με τη μία τουλάχιστον δόση) σχεδόν 507.000 νέοι 18-25 ετών, ποσοστό 52% από το σύνολο της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας (973.575).

Από αυτούς, 307.146 έχουν προχωρήσει στην έκδοση του freedom pass (από τις 28 Ιουνίου και έπειτα). Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, ο Ιούλιος ήταν ο πιο επιτυχημένος μήνας εφαρμογής του freedom pass, όταν και σχεδόν 208.000 νέοι προχώρησαν στην έκδοσή του. Κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων μηνών ο αριθμός τους βαίνει μειούμενος (106.122 τον Αύγουστο και 56.111 τον Σεπτέμβριο).

 

Κατάργηση/Μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας

Ο κ. Πιερρακάκης προχώρησε επίσης και στην εξειδίκευση του μέτρου της κατάργησης ή μείωσης (ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα) των τελών κινητής τηλεφωνίας. Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση των τελών εφαρμόζεται για τους νέους 15-29 ετών, ενώ στις ηλικιακές ομάδες άνω των 30 εφαρμόζεται μείωση των τελών.

Ειδικότερα, για την κατάργηση των τελών στους 15-29 ετών απαιτείται η υποβολή δήλωσης μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet. Εάν πρόκειται για ανήλικο δικαιούχο (κάτω των 18 ετών) η υποβολή της δήλωσης πραγματοποιείται από το γονέα ή από εκείνον που έχει τη γονική μέριμνα. Αφορά όλες τις συνδέσεις (συμβόλαια, καρτοσυμβόλαια και καρτοκινητά), εφαρμόζεται για ένα αριθμό ανά δικαιούχο και η έκπτωση μεταφέρεται στον επόμενο πάροχο στην περίπτωση της φορητότητας.

Για τους άνω των 30 ετών η μείωση των τελών κινητής υλοποιείται αυτόματα, χωρίς την υποβολή σχετικής αίτησης.

Όπως σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης η έκπτωση για κάθε καταναλωτή κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού. Ενδεικτικά, σε μηνιαίους λογαριασμούς έως 50 ευρώ η μείωση των τελών είναι 2% (από 12% σε 10%), ενώ για λογαριασμούς άνω των 150 ευρώ η μείωση είναι 10% (από 20% σε 10%).

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, το σύνολο των ελαφρύνσεων φθάνει τα 68 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home