Συμμετοχές 5G: υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Cosmote

Deasy @ 07.09.2021
Συμμετοχές 5G: υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Cosmote

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη στήριξη και ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών νέας γενιάς στην Ελλάδα, η Συμμετοχές 5G προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Cosmote.

Σκοπός του συμφωνίας είναι η διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της Συμμετοχές 5G και της Cosmote για την προώθηση της χρήσης του 5G από επιχειρήσεις, με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών και εξοπλισμού.

Ειδικότερα, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει ότι:

- Η Συμμετοχές 5G και η Cosmote θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων ή την τροποποίηση υφισταμένων  δοκιμαστικών δικτύων, προκειμένου να υποστηριχθούν τεχνικές δοκιμές και να αξιολογηθούν επιχειρηματικά μοντέλα σχετικών με υπηρεσίες και τεχνολογίες που θα αναπτύσσουν επιχειρήσεις στις οποίες θα επενδύει το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός.

- H Cosmote θα παρέχει ουσιαστική στήριξη στις καινοτόμες επιχειρήσεις, θέτοντας το δίκτυό της στη διάθεσή τους. Θα παρέχει τις απαραίτητες παθητικές υποδομές (ιστούς, πυλώνες και συναφείς ευκολίες),  state-of-the-art τεχνολογία, software και hardware, εφαρμογές 5G και IoT, Multi-access Edge Computing (MEC), εξοπλισμό δικτύου πρόσβασης και τερματικές συσκευές για τη διενέργεια δοκιμών “end to end”, καθώς και το απαραίτητο προσωπικό για την εγκατάσταση και λειτουργία των  υποδομών και του εξοπλισμού που η ίδια θα παρέχει.

- Μετά από σχετική πρόσκληση της Συμμετοχές 5G, η Cosmote θα μπορεί να συμμετέχει στην αξιολόγηση συγκεκριμένων τεχνικών ή εμπορικών χαρακτηριστικών των επενδυτικών προτάσεων που υποβάλλονται στη Συμμετοχές 5G για χρηματοδότηση από το Φαιστός.

- Οι δύο πλευρές θα ανταλλάσσουν γνώσεις σε θέματα σχετικά με την τεχνολογία, την επιστήμη και τις βέλτιστες πρακτικές για την καινοτομία και την ανάπτυξη οικοσυστήματος για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

- Η Συμμετοχές 5G και η Cosmote θα συνεργάζονται για την από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων, workshops και ενημερωτικών εκδηλώσεων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 5G,ΤΑΜΕΙΟ ΦΑΙΣΤΟΣ,COSMOTE,5G,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home