Δριμύ κατηγορώ κατά των κρυπτονομισμάτων από τον δημιουργό του Dogecoin

Δριμύ κατηγορώ κατά των κρυπτονομισμάτων από τον δημιουργό του Dogecoin

Το Dogecoin έγινε πασίγνωστο μέσω των tweets του Elon Musk αλλά επανέρχεται στη δημοσιότητα για έναν όχι και τόσο ευχάριστο λόγο, καθώς ο ένας εκ των δημιουργών του αναθεματίζει τα κρυπτονομίσματα.

Ο Τζάκσον Πάλμερ υποστηρίζει πως «μετά από χρόνια μελέτης, νομίζω πως τα κρυπτονομίσματα είναι κατά βάση μια δεξιά υπερκαπιταλιστική τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί βασικά για να ενισχύσει τον πλούτο των δημιουργών της μέσα από έναν συνδυασμό φοροαποφυγής, απουσίας ρύθμισης και δημιουργίας τεχνητής έλλειψης».

Εχει και συνέχεια, καθώς ο Πάλμερ αμφισβητεί την εικόνα περί πλήρους αποκεντροποίησης των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας πως στην πραγματικότητα το πεδίο ελέγχεται από μια ομάδα ισχυρών οικονομικά προσώπων που με τον καιρό έχουν προσεγγίσει θεσμούς από τον κόσμο των συμβατικών νομισμάτων. Προσθέτει, μάλιστα, πως οι νέες τεχνολογίες δεν μπορούν να βελτιώσουν τον κόσμο όταν λειτουργούν απομονωμένες και χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι επιπτώσεις στην κοινωνία.

Ο Πάλμερ είχε εκφράσει παρόμοιο σκεπτικισμό το 2018 όταν το Dogecoin είχε φτάσει σε αξία τα 2 δισ. δολάρια, τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του ίδιου από το σχήμα (ναι, είχε πηδήξει από το τρένο το 2015).  Σήμερα η αξία του Dogecoin ξεπερνά τα 25,5 δισ. δολάρια. 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home