Δικαστική νίκη του Facebook

Δικαστική νίκη του Facebook

Σημαντική νίκη στις αίθουσες των αμερικανικών δικαστηρίων σημείωσε το Facebook, που είδε τις αγωγές που είχαν καταθέσει εναντίον του οι γενικοί εισαγγελείς 48 Πολιτειών και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (η FTC) να απορρίπτονται.

Οι αγωγές υποστήριζαν πως το Facebook παραβιάζει τη νομοθεσία για την προστασία του ανταγωνισμού και πως είχε με συστηματικό τρόπο λάβει μέτρα για να εξαφανίσει κάθε πιθανό αντίπαλο. H FTC και οι 48 Πολιτείες υποστήριζαν επίσης πως οι εξαγορές του Instagram και του WhatsApp  to 2012 kai to 2014 θα έπρεπε να επανεξεταστούν. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως οι ενάγοντες δεν κατόρθωσαν να εμφανίσουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό τους ότι το Facebook διατηρεί μονοπωλιακή θέση στην αμερικανική αγορά των συστημάτων κοινωνικής δικτύωση.

Βεβαίως το Facebook πανηγυρίζει και υποστηρίζει πως δεν παραβιάζει κανέναν κανόνα, ενώ με την ευκαιρία προσθέτει πως θα συνεχίσει να διαθέτει μοναδικά προϊόντα στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν.  Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε συνέχεια από την FTC που μάλλον θα επανέλθει δριμύτερη. Άλλωστε η συζήτηση σχετικά με τη μεγάλη δύναμη που έχουν συγκεντρώσει πάνω τους οι μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου κάθε άλλο παρά φαίνεται πως θα κοπάσει σύντομα.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home