Μακρόν: θέλουμε δέκα ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες αξίας 100 δισ. μέχρι το 2030

Μακρόν: θέλουμε δέκα ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες αξίας 100 δισ. μέχρι το 2030

Δέκα τουλάχιστον τεχνολογικοί γίγαντες αποτίμησης 100 δισεκατομμυρίων ευρώ ο καθένας θέλει να προέλθουν από τους κόλπους της Ευρώπης μέχρι το 2030 ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε μια προσπάθεια οι ευρωπαϊκές εταιρείες να μπορούν να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες αμερικανικές που κυριαρχούν στο συγκεκριμένο κλάδο.

Τα σχέδια του Γάλλου προέδρου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, στην οποία η Γαλλία διεκδικεί ηγετικό ρόλο και έχει ως στόχο να οδηγήσει στη βελτίωση της χρηματοδότησης σε startup επιχειρήσεις. Eιδικά στα μεταγενέστερα στάδια ανάπτυξής τους, όπου μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους επενδυτές και ανώτερο προσωπικό.

To «στοίχημα» του Μαρκόν δεν είναι καινούριο και ξεκινάει από την ίδια τη χώρα του, την οποία θέλει να αναδείξει ως «startup nation», καθιστώντας την πιο ελκυστική για ξένους επενδυτές, μέσω μεταρρυθμίσεων ήδη από το 2017. Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει πέρυσι ότι αναμένει ότι από τη Γαλλία θα προέλθουν τουλάχιστον 25 νεοσύστατες εταιρείες αξίας 1 δισ. δολαρίων μέχρι το 2025.

Το πιο πρόσφατο σχέδιο βοήθειας των ευρωπαϊκών startups περιλαμβάνει την ενίσχυση τους, μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και την ενθάρρυνση τοποθέτησης περισσότερων κεφαλαίων από επενδυτές.

STARTUPS,ΕΥΡΩΠΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home