Κριστίν Λαγκάρντ: το Bitcoin πρέπει να ρυθμιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο

Κριστίν Λαγκάρντ: το Bitcoin πρέπει να ρυθμιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο

Η εκρηκτική αύξηση της τιμής του Bitcoin και η πρόθεση όλο και περισσότερων ανθρώπων να επενδύσουν στο κρυπτονόμισμα ήταν αναμενόμενο ότι θα κέντριζε το ενδιαφέρον των οργάνων της παραδοσιακής οικονομίας. Σήμερα, ήταν η σειρά της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε δηλώσεις της στο πλαίσιο του online forum Reuters Next, υπογράμμισε την ανάγκη μιας ενιαίας, παγκόσμιας ρυθμιστικής γραμμής απέναντι στο Bitcoin.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ χαρακτήρισε το Bitcoin ως ένα κερδοσκοπικό κεφάλαιο, που σε πολλές περιπτώσεις σχετίζεται με δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος. Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα τέτοιας δραστηριότητας όταν της ζητήθηκε, όμως όπως σημείωσε γνωρίζει ότι έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές έρευνες, που συνδέουν το Bitcoin με παράνομες δραστηριότητες.

Οι κατηγορίες της Κριστίν Λαγκάρντ δεν ακούγονται πρώτη φορά. Αντίστοιχες κατηγορίες από πλήθος προσωπικοτήτων είχαν γίνει ήδη από το 2017, όταν και τότε η τιμή του Bitcoin είχε φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ για την εποχή, κοντά στα 20.000 δολάρια. Τέσσερα χρόνια, στις αρχές του 2021 η τιμή του Bitcoin διαπραγματεύεται (σήμερα) κοντά στα 34.000 δολάρια, έχοντας ξεπεράσει τις προηγούμενες ημέρες και τα 40.000 δολάρια.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι η λύση για τη ρύθμιση του Bitcoin πρέπει να είναι παγκόσμια, καθώς οποιοδήποτε «παράθυρο μείνει ανοικτό» είναι βέβαιο ότι θα το εκμεταλλευτούν εκείνοι που χρησιμοποιούν το Bitcoin για παράνομες δραστηριότητες.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home