Εντυπωσιακή άνοδος του Bitcoin

Έφθασε τα 17.760 δολάρια και έχει ακόμα δρόμο, λένε οι αναλυτές.

Εντυπωσιακή άνοδος του Bitcoin

Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και τρία χρόνια, όταν είχε καταγράψει και το ρεκόρ τιμής των 20.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin, η αξία του οποίου έφθασε χθες τα 17.760 δολάρια. Μάλιστα, διαβάζοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών (είτε αυτές προέρχονται από συστημικές εταιρείες είτε όχι) διαπιστώνουμε ότι οι προσδοκίες για περαιτέρω άνοδό του είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που διαβάζουμε στο Reuters, σύμφωνα με τις οποίες το Bitcoin εκτιμάται ότι απέχει μόλις λίγες ημέρες για να καταγράψει την ανώτερη τιμή ιστορικά, με έναν εκ των αναλυτών να αναφέρει ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να φθάσει ακόμα και την τιμή των 318.000 δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα πίσω από τη φρενίτιδα της επένδυσης στο Bitcoin κρύβεται ο φόβος για πληθωριστικές τάσεις στην οικονομία των ΗΠΑ, εξαιτίας των τρισεκατομμυρίων δολαρίων που τυπώνει η κεντρική τράπεζα από την έναρξη της πανδημίας και μετά (για να την τονώσει).

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος ο περιορισμένος αριθμός Bitcoin (μόλις 21 εκατομμύρια νομίσματα) αποτελεί ένα είδος προστατευτικής ομπρέλας από κυβερνητικές πολιτικές που μπορούν να πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό.

Συνολικά από την αρχή του 2020 η άνοδος στην τιμή του Bitcoin αγγίζει το 150% και φθάνει το 360% από τα μέσα Μαρτίου όταν και σημείωσε τη χαμηλότερη τιμή του μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Μόλις τον προηγούμενο μήνα η Paypal ανακοίνωσε ότι επιτρέπει τις συναλλαγές με Bitcoin, μία κίνηση στην οποία οφείλεται το ήμισυ της ανόδου του κρυπτονομίσματος στη διάρκεια της χρονιάς. Αν και άλλες mainstream εταιρείες επιτρέψουν τη χρήση του Bitcoin ως μέσο συναλλαγής είναι μάλλον βέβαιο ότι το Bitcoin θα σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο στην τιμή του.

Bitcoin,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home